PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Nemačke štamparije ujedinjene protiv povećanja cena papira

Ako se papirna industrija i trgovci papirom na veliko dogovore, tokom proleća ove godine trebalo bi da dođe do značajnog povećanja cena papira. Nemačko udruženje BVDM (Bundesverband Druck und Medien) se takođe toga pribojava. Nedavno su upozorili na mogući “odlazak predaleko” i to u vreme koje je za sve one koji se bave štampom sve samo ne lako. Zabrinuli su se jer se najavljeno povećanje cena teško može preneti na tržište. Ali, tvrde da postoji izlaz.

Zbog gubitka proizvodnih kapaciteta u Finskoj, svetsko tržište je ostalo bez oko milion tona premaznog wood-free art papira. To bi moglo da podstakne protagoniste da veruju da će lakše nego pre sprovesti svoje cenovne interese.

Broj trgovaca papirom na veliko koji postoje u Nemačkoj više je nego dovoljan što pojednostavljuje ciljano sprovođenje povećanje cene papira.

Stvaranje saveza kupaca

Ipak, u BVDM ističu da se sa savezom kupaca Paperconnect, kompanije koje se bave ofsetnom štampom iz tabaka, mogu uspešno suprotstaviti takvom razvoju događaja! U ovom savezu kupaca papira, kompanije koje se bave štampom zajednički mogu da utiču na najbolji raspon cena na nemačkom tržištu. Fokus je na inteligentnoj i tržišno testiranoj strategiji za korektan odnos sa tržištem dobavljača papira.

„Svato ko poznaje tržište mora da razmišlja unapred i mora precizno da zna i proceni interese dobavljača kako bismo kao zajednica kupaca postigli uspeh. Nije slučajno što su naši zaposleni isključivo iskusni stručnjaci za tržište papira”, kaže Thomas Hügle, generalni direktor saveza Paperconnect.

Strateški koncept ovog saveza utiče na sve dobavljače i sve važne vrste papira.

Koje štamparije se nalaze u savezu namerno nije transparentno za sve one van saveza, što između ostalog onemogućava usklađeno delovanje dobavljača, npr. u slučaju povećanja cena. Dobavljači takođe nisu svesni saradnje štamparije sa savezom Paperconnect. Svaka štamparija i dalje zadržava  slobodu izbora kad su u pitanju izbor dobavljača i vrsta papira.

Postavka ovog tipa je jedinstvena na tržištu i garantuje učesnicima najbolju i održivu cenu u svakoj situaciji na tržištu. Dugotrajni procesi pregovora o cenama papira više nisu potrebni. Korisnicima je obezbeđena  efikasna kupovina papira tako da štamparija može u potpunosti da se fokusira na svoje kupce.

Da li ova ideja može da se preslika na domaće / regionalno tržište papira?

Gumb-za-e-newsletter-2

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content