PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Nove mogućnosti za tiskare u reklamnoj industriji

Diljem Europe zaključana su gospodarstva. Za tiskare u reklamnoj industriji to predstavlja samo još više promišljanja kako održati dosadašnje poslovanje.

Siječanj 2021. mjesec je kao niti jedan drugi, mjesec raznih sniženja u kojem nas vrišteće reklame s izloga trgovačkih centara mame na sve strane kako bi baš kod njih potrošili svoj novac.

Danas su trgovački centri i glavne ulice u centrima grada gotovo prazni, a kupaca nema na vidiku. Mnogi su izlozi zatvoreni daskama, a trgovine su prekrivene natpisima o prodaji samih lokala ili plakatima za internetsku trgovinu. Nije iznenađujuće što većina vlasnika trgovina nije potrošila novac na nove POS aplikacije, i to s pravom.

Još trgovine u trgovačkim centrima i rade, ali što je s kafićima i restoranima? Oni inače stavljaju razne obavijesti o svojim ponudama, mjestima događanja nekih evenata, okupljanjima uz neku opuštajuću svirku koja su nam svima potrebna u ovo stresno vrijeme. Koje aplikacije bi oni trebali staviti u svoje izloge?

Promjene nakon krize 2008. godine

Nakon globalne krize 2008. godine, gospodarstvo se popravilo u većini europskih zemalja, a kupovina je postala iskustveni događaj. S procvatom društvenih mreža trgovački centri i glavne ulice po gradovima morale su u potpunosti promijeniti svoj dotadašnji, tradicionalni način oglašavanja kako bi se mogli nositi s izazovima internetske kupovine. Morali su prijeći na POS aplikacije i češća opremanja trgovina. Do tada su velike robne kuće „presvlačile“ svoje ruho barem svaka dva mjeseca ili maksimalno do 10 puta godišnje, a modni lanci su svakih 10 dana radili kampanje za svoje nove kolekcije i stvarali svako malo nove priče.

S obzirom da je sama kupovina postala iskustvo, trgovački centri su kupcima ponudili čitav niz aktivnosti uz koje će skratiti svoje vrijeme kako bi se čim duže zadržali u šopingu. Naravno, radi se o restoranima, kafićima, kinima, prostorima s raznim igricama, igraonicama za djecu… Sve to kako bi kupci biti siti, zabavljeni, sretni, zadovoljni te kako bi im dan bio ispunjen…

Današnji izlozi nisu privlačni kao prije pandemijske krize. Ispunjeni su naljepnicama, uputama, oznakama kako se smijemo, a kako ne smijemo ponašati, kojih se pravila moramo pridržavati i poštivati ih, a sve u cilju vlastite zaštite i zaštite drugih.

Prilika za tiskare

Svi smo u iščekivanju završetka pandemije, a to je idealna prilika za tiskare koje rade aplikacije u reklamnoj industriji. One kao dugoročni partneri moraju pristupiti trgovcima kako bi ih mogle usmjeriti na koji način bi najbolje mogli privući kupce natrag u svoje trgovine. Uz svestranu opremu koju moderne tiskare danas imaju u svojim pogonima, one su te koje bi trebale odigrati veliku ulogu te ponuditi klijentima podne grafike, pregrade, natpise, oznake, koje će se i nakon završetka pandemije još neko vrijeme zadržati. U smislu marketinških alata pružiti im razne ideje u uređenju samih interijera prodajnih prostora, kafića, restorana i ostaloga. Od zidova, tapeta, pamučnih tkanina pa do raznih drugih detalja kojih će kupci i posjetitelji biti željni nakon svih ovih mjeseci života u strahu i neizvjesnosti.

Gumb-za-e-newsletter-2

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content