PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Nove mogućnosti za štamparije u reklamnoj industriji

Širom Evrope privreda je stala. Za štamparije u reklamnoj industriji to predstavlja samo još više promišljanja kako održati dosadašnje poslovanje.

Januar 2021. je mesec kao  nijedan drugi, mesec raznih sniženja u kojem nas vrišteće reklame sa izloga trgovačkih centara mame na sve strane kako bi baš kod njih potrošili svoj novac.

Danas su trgovački centri i glavne ulice u centrima grada gotovo prazni, a kupaca nema na vidiku. Mnogi su izlozi zatvoreni daskama, a radnje su prekrivene natpisima o prodaji samih lokala ili plakatima za internet trgovinu. Nije iznenađujuće što većina vlasnika radnji nije potrošila novac na nove POS aplikacije, i to s pravom.

Radnje u tržnim centrima još nekako i rade, ali šta je sa kafićima i restoranima? Oni inače stavljaju razna obaveštenja o svojim ponudama, mestima događanja nekih evenata, okupljanjima uz neku opuštajuću svirku koja su nam svima potrebna u ovo stresno vreme. Koje aplikacije bi oni trebalo da stave u svoje izloge?

Promene nakon krize 2008. godine

Nakon globalne krize 2008. godine, privreda se popravila u većini evropskih zemalja, a kupovina je postala iskustveni događaj. Sa procvatom društvenih mreža tržni centri i glavne ulice po gradovima morale su u potpunosti da promene svoj dotadašnji, tradicionalni način oglašavanja kako bi mogli da se nose sa izazovima internet kupovine. Morali su da pređu na POS aplikacije i češće opremanje radnji. Do tada su velike robne kuće „presvlačile“ svoje ruho barem svaka dva meseca ili maksimalno do 10 puta godišnje, a modni lanci su svakih 10 dana radili kampanje za svoje nove kolekcije i stvarali svako malo nove priče.

S obzirom da je sama kupovina postala iskustvo, tržni centri su kupcima ponudili čitav niz aktivnosti uz koje će skratiti svoje vreme kako bi se što duže zadržali u šopingu. Naravno, radi se o restoranima, kafićima, kinima, prostorima s raznim igricama, igraonicama za decu… Sve to kako bi kupci biti siti, zabavljeni, sretni, zadovoljni i kako bi im dan bio ispunjen…

Današnji izlozi nisu privlačni kao pre pandemijske krize. Ispunjeni su nalepnicama, uputstvima, oznakama kako smemo, a kako ne smemo da se ponašamo, kojih se pravila moramo pridržavati i poštovati ih, a sve u cilju vlastite zaštite i zaštite drugih.

Prilika za štamparije

Svi smo u iščekivanju završetka pandemije, a to je idealna prilika za štamparije koje rade aplikacije u reklamnoj industriji. One kao dugoročni partneri moraju pristupiti trgovcima kako bi ih usmerile na koji način bi najbolje mogli da privuku kupce natrag u svoje radnje. Uz svestranu opremu koju moderne štamparije danas imaju u svojim pogonima, one su te koje bi trebalo da odigraju veliku ulogu i da ponude klijentima podne grafike, pregrade, natpise, oznake, koje će se i nakon završetka pandemije još neko vreme zadržati. U smislu marketinških alata pružiti im razne ideje u uređenju samih interijera prodajnih prostora, kafića, restorana i ostaloga. Od zidova, tapeta, pamučnih tkanina pa do raznih drugih detalja kojih će kupci i posetioci biti željni nakon svih ovih meseci života u strahu i neizvesnosti.

Gumb-za-e-newsletter-2

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content