Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Nove najave rasta cijena repromaterijala

Nakon nevjerojatne eskalacije cijena sirovina, logistike, energije, poznati svjetski proizvođač papira, tvrtka Navigator, najavljuje rast cijena papira u Europi do 6%.

Kažu, od početka pandemije industrija je djelovala u okvirima neprihvatljivih marži, što ugrožava buduću održivost. Eskalacija cijena koja se nastavila i u 2021. donijela je još veći pritisak na marže. Zbog toga je tvrtka prisiljena podići cijene kako bi se oporavila do prihvatljive razine profitabilnosti. Ovo povećanje stupa na snagu za sve narudžbe od 27. 9. 2021.

Osim papira, i Hubergroup najavljuje globalni rast cijena. Ovaj renomirani svjetski proizvođač boja za komercijalni i ofsetni tisak, ambalažu te lakova i PI ljepila za ambalažu još u 5. mjesecu najavio povećanje. Kažu zbog naglog porasta troškova u lancu opskrbe.

U tvrtki navode da je industrija tiskarske boje ozbiljno pogođena povećanjem troškova prijevoza i ključnih sastojaka za proizvodnju. To uključuje pigmente poput titanijevog dioksida, kao i smole te otapala. Zbog toga, su, kažu, prisiljeni ići s rastom cijena u cijelom svijetu. Nije pomogao niti pokušaj nabavljanja alternativnih sirovina niti druge metode nabave.

Nažalost, prošli je mjesec Britanska federacija proizvođača premaza rekla da su izgledi vezani  uz tiskarske boje i dalje pesimistični. Ranije ove godine iz te su organizacije upozorili da bi dostupnost sirovina i povećanje cijena mogli završiti kao “najveći problem” 2021. godine.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content