PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Nove najave rasta cena repromaterijala

Nakon neverojatne eskalacije cena sirovina, logistike, energije, poznati svetski proizvođač papira, kompanija Navigator, najavljuje rast cena papira u Evropi do 6%.

Kažu, od početka pandemije industrija je delovala u okvirima neprihvatljivih marži, što ugrožava buduću održivost. Eskalacija cena koja se nastavila i u 2021. donela je još veći pritisak na marže. Zbog toga je kompanija prisiljena da podigne cene kako bi se oporavila do prihvatljivog nivoa profitabilnosti. Ovo povećanje stupa na snagu za sve narudžbe od 27. 9. 2021.

Osim papira, i Hubergroup najavljuje globalni rast cena. Ovaj renomirani svetski proizvođač boja za komercijalnu i ofsetnu štampu, ambalažu i lakova i PI lepkove za ambalažu još u 5. mesecu najavio je povećanje. Kažu zbog naglog porasta troškova u lancu snabdevanja.

U kompaniji navode da je industrija štamparske boje ozbiljno pogođena povećanjem troškova prevoza i ključnih sastojaka za proizvodnju. To uključuje pigmente poput titanijum dioksida, kao i smole i rastvarača. Zbog toga, su, kažu, prisiljeni da podignu cene u celom svetu. Nije pomogao ni pokušaj nabavljanja alternativnih sirovina kao ni druge metode nabavke.

Nažalost, prošlog meseca je Britanska federacija proizvođača premaza rekla da su izgledi vezani  za štamparske boje i dalje pesimistični. Ranije ove godine iz te su organizacije upozorili da bi dostupnost sirovina i povećanje cena mogli završiti kao “najveći problem” 2021. godine.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content