Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Nove odrednice Ghent Workgroup-e za ujednačavanje sign&display tržišta

Ghent Workgroup (GWG) objavila je nove odrednice vezane uz rješavanje i standardiziranje određenih razlika u sign & display segmentu. S obzirom na raznolikosti unutar ovog segmenta, dokument uključuje pojam udaljenost gledanja i faktor skaliranja. To omogućava posjedovanje jednog propisa, ali i rješavanje velikih razlika u tehnikama tiska unutar tipičnih sign & display poslova. Ove nove odrednice olakšat će slanje PDF datoteka za sign & display i donijeti prijeko potrebnu standardizaciju ovom tržišnom segmentu.

Udaljenost gledanja i faktor skaliranja

Udaljenost gledanja prosječna je udaljenost između finalno otisnutog proizvoda i prosječnog promatrača. Ona može biti od samo jedan metar za banere do čak 75 metara (250ft) za bilboarde na autocesti. Ovo je koncept koji se uobičajeno koristi jer znači da što je veća udaljenost gledanja to može biti manja rezolucija slike.
Faktor skaliranja je još jedan široko korišteni koncept na tržištu tiska velikog formata. S obzirom da datoteke mogu biti vrlo velike, a tipične aplikacije za uređivanje nisu uvijek dostatne za rukovanje tim velikim datotekama, mnogi dizajneri stvaraju svoju PDF datoteku na polovici, 1/10 ili čak 1/48 konačne veličine ispisa. Pravila u specifikaciji Ghent Workgroup naravno moraju to uzeti u obzir.

Wide gamut

Drugi element koji razlikuje ovu novu odrednicu od ranijih Ghent Workgroup je taj što otvara pitanje koji se prostori boja mogu koristiti u PDF datoteci. Ovo je važno zbog velikoga broja uređaja širokog spektra koji se koriste na tržištu. Po prvi put, GWG specifikacija omogućuje uporabu dijagrama boja poput kalibriranog RGB ili L * a * b * za sve elemente unutar PDF dokumenta.

Kompletna specifikacija i postavke aplikacije dostupne su na web stranici Ghent Workgroup i besplatne su.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content