PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Nove odrednice Ghent Workgroup za ujednačavanje Sign&Display tržišta

Ghent Workgroup (GWG) je objavila nove smernice u vezi sa rešavanjem i standardizacijom određenih razlika u sign & display segmentu. S obzirom na raznolikosti u okviru ovog segmenta, dokument sadrži pojam udaljenost gledanja i faktor skaliranja. To omogućava posedovanje jednog propisa, ali i rešavanje velikih razlika u tehnikama štampe unutar tipičnih sign & display poslova. Ove nove smernice olakšaće slanje PDF datoteka za sign & display i doneće preko potrebnu standardizaciju ovom segmentu tržišta.

Udaljenost gledanja i faktor skaliranja

Udaljenost gledanja prosečna je udaljenost između finalno odštampanog proizvoda i prosečnog posmatrača. Ona može biti od samo jedan metar za banere do čak 75 metara (250ft) za bilboarde na autoputu. Ovo je koncept koji se obično koristi jer znači da što je veća udaljenost gledanja, to može biti manja rezolucija slike.
Faktor skaliranja je još jedan pojam koji se često koristi na tržištu štampe velikog formata. S obzirom na to da datoteke mogu biti vrlo velike, a tipične aplikacije za uređivanje nisu uvek dovoljne za rukovanje tim velikim datotekama, mnogi dizajneri stvaraju svoju PDF datoteku na polovini, 1/10 ili čak 1/48 konačne dimenzije u štampi. Pravila u specifikaciji Ghent Workgroup, naravno, moraju to uzeti u obzir.

Wide gamut

Drugi element koji razlikuje ovu novu odrednicu Ghent Workgroup od ranijih je taj što otvara pitanje koji se prostori boja mogu koristiti u PDF datoteci. Ovo je važno zbog velikoga broja uređaja širokog spektra koji se koriste na tržištu. Po prvi put, GWG specifikacija omogućava upotrebu dijagrama boja poput kalibriranog RGB ili L * a * b * za sve elemente unutar PDF dokumenta.

Kompletna specifikacija i postavke aplikacije dostupne su na web stranici Ghent Workgroup i besplatne su.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content