Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Novi Mimaki Tiger – veća produktivnost u manjim dimenzijama

Sajam ITMA odlična je platforma na kojoj se može vidjeti evoluciju digitalnog tiska na tkanine. Tehnologije digitalnog tiska na ovogodišnjoj su ITMA-i popunile dvije. U sklopu njih vrlo atraktivan štand imao je i Mimaki, a nama najimpresivniji proizvod bio je novi Mimaki Tiger 600-1800TS, sublimacijski printer. Novi Mimaki Tiger ne razlikuje se puno od starijeg modela kada se radi o „estetskim“ zahvatima, no primjetna je značajna evolucija tehnologije. Mimaki je, dakle, ostao vjeran prvotnom Tiger dizajnu, ali zato novi model ima znatno manje dimenzije uz gotovo 50% veću brzinu ispisa.

Kompaktnost dizajna omogućena je seljenjem transportnog sustava papira. Kod starijeg modela papir se postavlja na stražnju stranu stroja i odmotava na prednji dio uređaja nakon ispisa. Kod novog Mimaki Tigar 600-1800TS printera otisnuti papir preusmjerava se na stražnji dio stroja. Time se dubina printera smanjila gotovo za polovicu. Ovo rješenje omogućuje korisnicima koji su povećali svoje proizvodne kapacitete postavljanje dodatnih printera u već postojeći prostor. 

Poboljšani sustav ispisa baziran je na inovacijama kod print glava, ali i Mimakijevim tehnologijama kvalitete ispisa omogućujući tisak od 550m2/h. S obzirom da je većina proizvodnje odjeće koncentrirana u svega nekoliko zemalja, brzina je vrlo važna kako bi se zadovoljile proizvodne potrebe za otisnutim tekstilom.

Ekološki aspekt

Općenito, digitalni tisak i sublimacijska tehnologija znatno pridonose ekološkom aspektu proizvodnje tekstila. Od smanjenja potrošnje energije do enormne uštede vode u procesu tiska na tkaninu. Mimaki s modelom Tiger, smanjenjem dimenzija samog printera i povećanjem brzine, želi ubrzati tranziciju s analognog na digitalni tisak. Uz direktne ekološke benefite, digitalni tisak smanjuje i pojednostavljuje upravljanje zalihama. Analogne tehnologije zahtijevaju od kupaca stavljanje odjeće na zalihe kako bi spriječili gubitak prodaje zbog nestašica. Brzina digitalno otisnute proizvodnje pozitivno utječe na dobavljivost traženih modela odjeće i smanjuje otpad „promašenih“ kolekcija koje se mogu otisnuti u malim serijama.

Novorazvijena sublimacijska boja MLSb510 također je prilagođena velikim brzinama tiska. Boja trenutno prolazi certifikacijski proces Bluesign za sigurnost i ekološka svojstva prije komercijalne dostupnosti.

Početak službene prodaje novog Mimaki Tiger600-1800TS sublimacijskog printera predviđena je za jesen ove godine.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content