PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Novi Mimaki Tiger – veća produktivnost u manjim dimenzijama

Sajam ITMA  odlična je platforma na kojoj možete videti evoluciju digitalne štampe na tkaninama. Tehnologije digitalne štampe na ovogodišnjem sajmu ITMA popunile su dve. Mimaki je imao  veoma atraktivan štand, a najupečatljiviji proizvod za nas je bio novi Mimaki Tiger 600-1800TS, sublimacioni štampač. Novi Mimaki Tiger se ne razlikuje mnogo od starijeg modela kada su u pitanju „estetske” procedure, ali je primetna značajna evolucija tehnologije. Mimaki je, dakle, ostao veran originalnom Tiger dizajnu, ali je zato novi model znatno manjih dimenzija sa skoro 50% većom brzinom štampe.

Kompaktnost dizajna je omogućena pomeranjem sistema za uvlačenje papira. Kod starijeg modela, papir se stavlja na zadnji deo mašine i odmotava na prednjoj strani mašine nakon štampanja. Sa novim Mimaki Tigar 600-1800TS štampačem, štampani papir se preusmerava na zadnji deo mašine. Ovo je smanjilo dubinu štampača za skoro polovinu. Ovo rešenje omogućava korisnicima koji su povećali svoje proizvodne kapacitete, da u već postojeći prostor postave dodatne štampače.

Poboljšani sistem štampanja zasnovan je na inovacijama u glavi štampača, kao i na Mimaki-jevim tehnologijama kvaliteta štampe, omogućavajući štampanje od 550m2/h. S obzirom na to da je najveći deo proizvodnje odeće koncentrisan u samo nekoliko zemalja, brzina je veoma važna da bi se zadovoljile potrebe proizvodnje štampanog tekstila.

Ekološki aspekt

Generalno, digitalna štampa i tehnologija sublimacije značajno doprinose ekološkom aspektu proizvodnje tekstila. Od smanjenja potrošnje energije do ogromne uštede vode u procesu štampanja na tkanini. Mimaki sa modelom Tiger, smanjenjem dimenzija samog štampača i povećanjem brzine, želi da ubrza prelazak sa analogne na digitalnu štampu. Pored direktnih koristi za životnu sredinu, digitalna štampa smanjuje i pojednostavljuje upravljanje zalihama. Analogne tehnologije zahtevaju od kupaca da skladište odeću kako bi sprečili gubitak prodaje zbog nestašice. Brzina digitalno štampane proizvodnje pozitivno utiče na dostupnost traženih modela odeće i smanjuje gubitak „propuštenih“ kolekcija koje se mogu štampati u malim serijama.

Novorazvijena sublimaciona boja MLSb510 je takođe prilagođena velikim brzinama štampanja. Boja trenutno prolazi kroz Bluesign proces sertifikacije za bezbednost i ekološka svojstva pre komercijalne dostupnosti.

Početak zvanične prodaje novog sublimacionog štampača Mimaki Tiger600-1800TS zakazan je za jesen ove godine.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content