Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Od proizvodnje sportske odjeće do borbe protiv koronavirusa

Talijanska tvrtka Energiapura, specijalizirani proizvođač funkcionalne sportske odjeće, provela je istraživanje i započela s proizvodnjom maski kao odgovor na krizu COVID-19. Pomoću Mimaki sublimacijskih pisača maske se mogu prilagoditi te personalizirati, odmaknuti od konotacije s bolnicama i transformirati u modni dodatak.

Od funkcionalne sportske odjeće do suzbijanja širenja koronavirusa

Energiapura, talijanski proizvođač odjeće i proizvoda za skijaške utrke i snowboarding, iskoristio je svoje znanje i tehnologiju za osmišljavanje i razvoj – u vrlo kratkom vremenu – zaštitne maske koja udovoljava zahtjevima medicinskog proizvoda klase I. Uređaj za lice EP PA 2020 (Energiapura Pure Air), optimiziran za filtriranje zraka i prozračnost, pruža više sati zaštite tijekom rada i može se ponovno koristiti. No, Energiapura je otišla još dalje, brendiravši i prilagodivši maske sublimacijskom tisku. Naša je ideja kako uz pomoć tiska dodati boju i malo optimizma, upravo u ovim teškim vremenima.

Sublimacijski tisak čini razliku

Svakoj pojedinoj fazi proizvodnje u Energiapuri posvećuje se pažnja, od dizajna do pripreme i obrade tkanina pa sve do tiska i pakiranja. “U središtu svega je sublimacijski tisak. Uz gotovo neograničenu kreativnu slobodu, možemo ponuditi zaista jedinstvene dizajne našim kupcima. Na tom putovanju susret s Mimakijem prije dvanaest godina i postavljanje Mimakijevih sublimacijskih roll-to-roll pisača – trenutno četiri stroja, uključujući jedan JV5 i dva JV300-a, donijeli su još jedan skok u kvaliteti. Zahvaljujući Mimakiju kontinuirano poboljšavamo kvalitetu, a istovremeno proširujemo našu ponudu aplikacija”, kažu iz tvrtke.

Htjeli su izdvojiti svoje maske od bolničkih. Kako? Kažu kroz prilagodbu, ukrašavanjem, brendiranjem tvrtke i dizajnom kojeg nude kupci. Tu se pojavljuje pisač širokog formata Mimaki JV300. Visoko produktivan i optimiziran za brze promjene potrebne u vrijeme sve veće potražnje.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content