Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Od proizvodnje sportske odjeće do borbe protiv koronavirusa

Talijanska tvrtka Energiapura, specijalizirani proizvođač funkcionalne sportske odjeće, provela je istraživanje i započela s proizvodnjom maski kao odgovor na krizu COVID-19. Pomoću Mimaki sublimacijskih pisača maske se mogu prilagoditi te personalizirati, odmaknuti od konotacije s bolnicama i transformirati u modni dodatak.

Od funkcionalne sportske odjeće do suzbijanja širenja koronavirusa

Energiapura, talijanski proizvođač odjeće i proizvoda za skijaške utrke i snowboarding, iskoristio je svoje znanje i tehnologiju za osmišljavanje i razvoj – u vrlo kratkom vremenu – zaštitne maske koja udovoljava zahtjevima medicinskog proizvoda klase I. Uređaj za lice EP PA 2020 (Energiapura Pure Air), optimiziran za filtriranje zraka i prozračnost, pruža više sati zaštite tijekom rada i može se ponovno koristiti. No, Energiapura je otišla još dalje, brendiravši i prilagodivši maske sublimacijskom tisku. Naša je ideja kako uz pomoć tiska dodati boju i malo optimizma, upravo u ovim teškim vremenima.

Sublimacijski tisak čini razliku

Svakoj pojedinoj fazi proizvodnje u Energiapuri posvećuje se pažnja, od dizajna do pripreme i obrade tkanina pa sve do tiska i pakiranja. “U središtu svega je sublimacijski tisak. Uz gotovo neograničenu kreativnu slobodu, možemo ponuditi zaista jedinstvene dizajne našim kupcima. Na tom putovanju susret s Mimakijem prije dvanaest godina i postavljanje Mimakijevih sublimacijskih roll-to-roll pisača – trenutno četiri stroja, uključujući jedan JV5 i dva JV300-a, donijeli su još jedan skok u kvaliteti. Zahvaljujući Mimakiju kontinuirano poboljšavamo kvalitetu, a istovremeno proširujemo našu ponudu aplikacija”, kažu iz tvrtke.

Htjeli su izdvojiti svoje maske od bolničkih. Kako? Kažu kroz prilagodbu, ukrašavanjem, brendiranjem tvrtke i dizajnom kojeg nude kupci. Tu se pojavljuje pisač širokog formata Mimaki JV300. Visoko produktivan i optimiziran za brze promjene potrebne u vrijeme sve veće potražnje.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content