Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Od proizvodnje sportske odeće do borbe protiv korona virusa

Italijanska kompanija Energiapura, specijalizovani proizvođač funkcionalne sportske odeće, sprovela je istraživanje i započela sa proizvodnjom maski kao odgovor na krizu COVID-19. Pomoću Mimaki štampača za sublimaciju, maske se mogu prilagoditi i personalizovati, odvojiti od konotacije bolnica i transformisati u modni dodatak.

Od funkcionalne sportske odeće do suzbijanja širenja koronavirusa

Energiapura, italijanski proizvođač odeće i proizvoda za skijaške trke i snowboarding, iskoristio je svoje znanje i tehnologiju za osmišljavanje i razvoj – u vrlo kratkom roku – zaštitne maske koja ispunjava zahteve medicinskog proizvoda klase I. Uređaj za lice EP PA 2020 (Energiapura Pure Air), optimizovan za filtriranje vazduha i prozračnost, pruža više sati zaštite tokom rada i može se ponovno koristiti. No, brendiravši i prilagodivši maske sublimacionoj štampi, Energiapura je otišla korak dalje. Naša ideja je kako da uz pomoć štampe dodamo boju i malo optimizma, upravo u ovim teškim vremenima.

Sublimaciona štampa čini razliku

Svakoj pojedinačnoj fazi proizvodnje u kompaniji Energiapura posvećuje se pažnja, od dizajna do pripreme i obrade tkanina pa sve do štampe i pakovanja. U središtu svega je sublimaciona štampa. Uz gotovo neograničenu kreativnu slobodu, možemo ponuditi zaista jedinstvene dizajn dezene našim kupcima. Na tom putovanju, susret sa kompanijom Mimaki pre dvanaest godina i postavljanje Mimakijevih sublimacionih roll-to-roll štampača – trenutno četiri komada, uključujući jedan JV5 i dva JV300-a – doneli su još jedan skok u kvalitetu. Zahvaljujući kompaniji Mimaki konstantno unapređujemo kvalitet, a istovremeno proširujemo ponudu aplikacija”, kažu iz kompanije.

Hteli su da izdvoje svoje maske od bolničkih. Kako? Kažu kroz prilagođavanje, ukrašavanjem, brendiranjem kompanije i dizajnom koji nude kupci. Tu se pojavljuje štampač širokog formata Mimaki JV300. Visoko produktivan i optimizovan za brze promene neophodne u vreme sve veće potražnje.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content