Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Od proizvodnje sportske odeće do borbe protiv korona virusa

Italijanska kompanija Energiapura, specijalizovani proizvođač funkcionalne sportske odeće, sprovela je istraživanje i započela sa proizvodnjom maski kao odgovor na krizu COVID-19. Pomoću Mimaki štampača za sublimaciju, maske se mogu prilagoditi i personalizovati, odvojiti od konotacije bolnica i transformisati u modni dodatak.

Od funkcionalne sportske odeće do suzbijanja širenja koronavirusa

Energiapura, italijanski proizvođač odeće i proizvoda za skijaške trke i snowboarding, iskoristio je svoje znanje i tehnologiju za osmišljavanje i razvoj – u vrlo kratkom roku – zaštitne maske koja ispunjava zahteve medicinskog proizvoda klase I. Uređaj za lice EP PA 2020 (Energiapura Pure Air), optimizovan za filtriranje vazduha i prozračnost, pruža više sati zaštite tokom rada i može se ponovno koristiti. No, brendiravši i prilagodivši maske sublimacionoj štampi, Energiapura je otišla korak dalje. Naša ideja je kako da uz pomoć štampe dodamo boju i malo optimizma, upravo u ovim teškim vremenima.

Sublimaciona štampa čini razliku

Svakoj pojedinačnoj fazi proizvodnje u kompaniji Energiapura posvećuje se pažnja, od dizajna do pripreme i obrade tkanina pa sve do štampe i pakovanja. U središtu svega je sublimaciona štampa. Uz gotovo neograničenu kreativnu slobodu, možemo ponuditi zaista jedinstvene dizajn dezene našim kupcima. Na tom putovanju, susret sa kompanijom Mimaki pre dvanaest godina i postavljanje Mimakijevih sublimacionih roll-to-roll štampača – trenutno četiri komada, uključujući jedan JV5 i dva JV300-a – doneli su još jedan skok u kvalitetu. Zahvaljujući kompaniji Mimaki konstantno unapređujemo kvalitet, a istovremeno proširujemo ponudu aplikacija”, kažu iz kompanije.

Hteli su da izdvoje svoje maske od bolničkih. Kako? Kažu kroz prilagođavanje, ukrašavanjem, brendiranjem kompanije i dizajnom koji nude kupci. Tu se pojavljuje štampač širokog formata Mimaki JV300. Visoko produktivan i optimizovan za brze promene neophodne u vreme sve veće potražnje.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content