PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Od sada na tržištu i antibakterijski premaz za ambalažu

Britanski proizvođač fleksibilne ambalaže, tvrtka Parkside Flexibles, u suradnji s dobavljačem visokotehnoloških rješenja za zaštitu površina, tvrtkom Touchguard, lansirala je antibakterijski premaza za ambalažu, omogućujući na taj način vlasnicima robnih marki da zaštite potrošače od bakterija i virusa.

Touchguard-ov  nadlak pruža završnu obradu površine koja inhibira rast bakterija. Koristeći tehnologiju na bazi srebra, premaz se može nanositi kao završni sloj na bazi vode ili otapala i idealan je za različite vrste ambalaže, uključujući folije za horizontalno pakiranje, folije s poklopcem i te pouch-vrećice.

Primjerice, kod ambalaže tvrtke Parksidea, tehnologija Touchguard primjenjuje se tijekom postupka dorade kao komponenta posebno formuliranog nadlaka na bazi otapala. Proces proizvodnje ambalaže pritom minimalno poskupljuje, samo peni po četvornom metru, što vlasnicima robnih marki i dalje omogućuje niske troškove tiska.
Ono što je važno je da Touchguard smanjuje rast MRSA za 99,97, a  i E. coli za 99,96%, što ga čini idealnim rješenjem za ambalažu za pakiranje hrane.
Kako ističu u tvrtki Parkside, ovo najnovije rješenje ni na koji način ne zamjenjuje potrebu za pažljivim pranjem ruku. Međutim, radi se o inovativnom rješenju koje može spriječiti širenje unakrsne kontaminacije s ambalažnih podloga koje obično nisu podvrgnute nikakvim postupcima čišćenja ili suzbijanja infekcije.

Premaz je temeljito testiran u laboratorijskim aplikacijama i smatra se sigurnim da može učiniti virus Covid-19 neaktivnim. Premaz je već neovisno ocijenjen i certificiran za antibakterijsko djelovanje prema standardu ISO 22196: 2011.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content