PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Otkrivamo sve tajne dvokomponentnih boja!

Tvrtka GREC d.o.o. (Grafično Ekološki Center) iz Ljubljane već 30 godina uspješno posluje na tržištu Slovenije i okolnih zemalja. Fokusirana je na prodaju i distribuciju boja, repromaterijala i strojeva iz segmenta tampon tiska i sitotiska s fokusom na industrijsku proizvodnju.

Zahtjevi industrije usmjerili su razvoj tvrtke Grec u smjeru ponude cjelovitih rješenja, od same ideje do tehničke izvedbe otiska.

Naš sugovornik, mag. Slavko Cankar u svom je dugogodišnjem poslovanju stekao zavidno iskustvo u radu na mnogim projektima diljem Slovenije, ali i u široj regiji, a vezano uz tisak na proizvode koji su zahtijevali visoke performanse otiska. Za Print Magazin je otkrio nekoliko tajni vezanih uz dvokomponentne boje za sitotisak i tampon tisak.

Dvokomponentne (2-k) tiskarske boje obično se koriste za tisak na materijale poput metala (rost-frei, aluminij, krom), keramike, stakla, plastičnih materijala (duroplasti), raznih folija, silikona i drugih materijala. Rad s dvokomponentnim bojama je specifičan i vrlo zahtjevan. S ovim se bojama postižu izvrsna fizička svojstva na podlozi. Otisnute boje su svjetlosno postojane, otporne na vremenske utjecaje, na habanje, kemijske utjecaje i slično. Rad s njima je zahtjevan jer nepažnja u radnom procesu može rezultirati velikim problemima u kvaliteti otiska.

U članku objavljenom u prošlom broju Print Magazina, gosp. Cankar iznio je neke od važnih smjernica za rad s dvokomponentnim bojama, opisao različite vrste boja i objasnio njihovu raznolikost i tehnološku uporabu.

Cijeli članak pročitajte u online izdanju Print Magazina.

Gumb-za-e-newsletter-2

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content