PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Otkrivamo sve tajne dvokomponentnih boja!

Kompanija GREC d.o.o. (Grafično Ekološki Center) iz Ljubljane već 30 godina uspešno posluje na tržištu Slovenije i okolnih zemalja. Fokusirana je na prodaju i distribuciju boja, repromaterijala i štampača iz segmenta tampon štampe i sito štampe sa fokusom na industrijsku proizvodnju.

Zahtevi industrije usmerili su razvoj kompanije Grec u smeru ponude celovitih rešenja, od same ideje do tehničkog izvođenja otiska.

Naš sagovornik, mr Slavko Cankar tokom svog dugogodišnjeg poslovanja stekao je zavidno iskustvo u radu na mnogim projektima širom Slovenije, ali i u regionu, u vezi sa štampom na proizvode koji su zahtevali visoke performanse otiska. Za Print Magazin je otkrio nekoliko tajni vezanih za dvokomponentne boje za sito štampu i tampon štampu.

Dvokomponentne (2-k) štamparske boje obično se koriste za štampu na materijale poput metala (rost-frei, aluminijum, hrom), keramike, stakla, plastičnih materijala (duroplasti), raznih folija, silikona i drugih materijala. Rad sa dvokomponentnim bojama je specifičan i vrlo zahtevan. Sa ovim bojama postižu se odlična fizička svojstva na podlozi. Odštampane boje su svetlosno postojane, otporne na vremenske uticaje, na habanje, hemijske uticaje i slično. Rad sa njima je zahtevan jer nepažnja u radnom procesu može da  rezultira velikim problemima u kvalitetu otiska.

U članku objavljenom u prošlom broju Print Magazina, g. Cankar je izneo neke od važnih smernica za rad sa dvokomponentnim bojama, opisao različite vrste boja i objasnio njihovu raznolikost i tehnološku upotrebu.

Ceo članak pročitajte u online izdanju Print Magazina.

Gumb-za-e-newsletter-2

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content