PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Pantone dodaje 315 novih boja

Pantone kolekcija boja odnedavno je bogatija za 315 novih boja.  Nova, opsežna kolekcija uzela je u obzir najnoviji smjer i kretanja kada je riječ o trendovima boja. Stvorena je kako bi dizajnerima pružila najtraženije nijanse za danas i sutra.

“Paletu boja danas razvijaju i pokreću mnogi elementi – uključujući tehnologiju, zabavu, gospodarstvo, način života te kulturni i društveni utjecaji. Baš kao što se sezonski aspekt boje zauvijek promijenio, boja se više ne gleda niti kroz prizmu spola. Ilustrirajući budućnost, 315 novih boja izbor su nijansi koje su bezvremenski dodaci paleti boja Pantone Fashion + Home”, kažu u Pantone-u.

Razmatranje načina na koji različite industrije gledaju na boje također je bilo ključno, a ravnoteža je bila primarni faktor pri odabiru boja koje treba dodati. S toliko preklapanja danas u paletama i proizvodima, bilo je neophodno da ovaj sveobuhvatan asortiman od 315 novih boja bude relevantan za modu i modna tržišta, namještaj za dom, interijer i industrijski dizajn.

Odražavajući područja od značajne tržišne važnosti, Pantone nova kolekcija boja uključuje neutralne, srednje tonove, prigušene, pa čak i „smoky“ varijacije najpopularnijih boja. Istodobno, sve su obitelji boja proširene radi dodatnih nijansi i živosti – od narančastih, žutih, crvenih i ružičastih – do plavih, ljubičastih, zelenih, plavo-zelenih, bijelih i crnih. U novu kolekciju dodano je mnogo mineralnih tonova, a priroda je utjecala na nijanse koje bi se mogle nazvati organskim, zemljanim ili izgorenim.

Sve nove Pantone boje dodane su u sustav, što ih postavlja na odgovarajuće mjesto unutar njihove obitelji boja. Također će se nuditi kao novi dodaci bojama za svaki od proizvoda Pantone Fashion, Home + Interiors.

Gumb-za-e-newsletter-2

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content