PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Pantone dodaje 315 novih boja

Pantone kolekcija boja odnedavno je bogatija za 315 novih boja. Nova, opsežna kolekcija uzela je u obzir najnoviji pravac kretanja kada je reč o trendovima boja. Stvorena je kako bi dizajnerima pružila najtraženije nijanse za danas i sutra.

„Paletu boja danas razvijaju i pokreću mnogi elementi. Uključuju tehnologiju, zabavu, privredu, način života i kulturni i društveni uticaj. Baš kao što se sezonski aspekt boje zauvek promenio, boja se više ne gleda ni kroz prizmu pola. Ilustrujući budućnost, 315 novih boja su izbor nijansi koje su bezvremenski dodaci paleti boja Pantone Fashion + Home”, kažu u Pantone-u.

Razmatranje načina na koji različite industrije gledaju na boje takođe je bilo ključno. Ravnoteža je bila primarni faktor pri odabiru boja koje treba dodati. Uz toliko preklapanja danas u paletama i proizvodima, bilo je neophodno da ovaj sveobuhvatan asortiman od 315 novih boja bude relevantan za modu i modna tržišta, nameštaj za dom, enterijer i industrijski dizajn.

Odražavajući područja od značajne tržišne važnosti, Pantone nova kolekcija boja uključuje neutralne, srednje tonove, prigušene, pa čak i „smoky“ varijacije najpopularnijih boja. Istovremeno, sve porodice boja su proširene radi dodatnih nijansi i živosti – od narandžastih, žutih, crvenih i ružičastih – do plavih, ljubičastih, zelenih, plavo-zelenih, belih i crnih. U novu kolekciju dodato je mnogo mineralnih tonova, a priroda je uticala na nijanse koje bi se mogle nazvati organskim, zemljanim ili izgorelim.

Sve nove Pantone boje dodate su u sistem, što ih stavlja na odgovarajuće mesto unutar njihove porodice boja. Takođe će se nuditi kao novi dodaci bojama za svaki od proizvoda Pantone Fashion, Home + Interiors.

Gumb-za-e-newsletter-2

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content