PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Pantone lansira novu nijansu crvene kako bi okončao menstruacijsku stigmu

Pantone je predstavio novu crvenu nijansu nadahnutu bojom ženskih menstruacija, kao dio nove kampanje za ukidanje stigme povezane s menstruacijom.

Tvrtka koja ima najveći sustav podudaranja boja na svijetu, na kojeg se oslanja globalna dizajnerska industrija, od grafičkog dizajna, mode, dizajna proizvoda do tiska, poručila je da je nova nijansa “aktivna i avanturistička crvena boja” za koju se nadaju da će ohrabriti žene kako bi se osjećale samouvjerenije.

Pantone se udružio sa švedskom markom ženskih proizvoda Intimina kako bi osmislili novu boju koja predstavlja svoju kampanju Seen + Heard, čiji je cilj osnažiti i potaknuti ljude, bez obzira na spol, da otvorenije razgovaraju o menstruaciji. U Intimini su rekli da je boja “izvorna nijansa crvene koja predstavlja stalan protok.”

Laurie Pressman, potpredsjednica Instituta za boju Pantone, rekla je: „Aktivna i avanturistička crvena nijansa „period“ ohrabruje žene da se osjećaju ponosno zbog toga što jesu. Cilj je potaknuti sve, bez obzira na spol da se osjećaju ugodno spontano i da otvoreno razgovaraju o ovoj prirodnoj tjelesnoj funkciji. “

Kako bi istaknula novu kampanju, tvrtka Intimina će usmjeriti donaciju dobrotvornoj udruzi ActionAid koja radi sa ženama i djevojkama koje žive u siromaštvu.

Pantone svake godine imenuje “boju godine” koja odražava raspoloženje vremena. Boja 2020. godine bila je klasično plava – iako je to najavljeno prije izbijanja koronavirusa.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content