Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Pantone lansira novu nijansu crvene kako bi razbio predrasude o ženskom ciklusu

Kompanija Pantone je predstavila novu nijansu crvene boje inspirisanu bojom ženskog ciklusa, kao deo nove kampanje za razbijanje predrasuda u vezi sa ciklusom kod žena.

Kompanija koja ima najveći sistem za identifikaciju i usklađivanje boja na svetu, na koju se oslanja globalna dizajnerska industrija, od grafičkog dizajna, mode, dizajna proizvoda do štampe, poručila je da je nova nijansa „aktivna i avanturistička crvena boja” za koju se nadaju da će ohrabriti žene da se osećaju sigurnije u sebe.

Pantone se udružio sa švedskom markom ženskih proizvoda Intimina kako bi osmislili novu boju koja predstavlja svoju kampanju Seen + Heard, čiji je cilj da osnaže i podstaknu ljude, bez obzira na pol, da otvorenije razgovaraju o ciklusu. U Intimini su rekli da je boja „izvorna nijansa crvene koja predstavlja stalan protok.”

Laurie Pressman, potpredsednica Instituta za boju Pantone, izjavila je: „Aktivna i avanturistička crvena nijansa „period“ ohrabruje žene da se osećaju ponosno zbog toga što jesu. Cilj je podstaći sve, bez obzira na pol da se osećaju ugodno spontano i da otvoreno razgovaraju o ovoj prirodnoj telesnoj funkciji.“

Kako bi istakla novu kampanju, kompanija Intimina će usmeriti donaciju dobrotvornom udruženju ActionAid koje radi sa ženama i devojkama koje žive u siromaštvu.

Pantone svake godine imenuje „boju godine” koja odražava raspoloženje vremena. Boja 2020. godine bila je klasično plava – iako je to najavljeno pre izbijanja korona virusa.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content