Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Pobjednička ink jet tehnologija

U svijetu u kojem se agilnost, automatizacija i brza reakcija prepoznaju kao ključni čimbenici kada je riječ o ispunjavanju zahtjeva vlasnika robnih marki i potrošača, zbog novih mogućnosti koje otvara, tehnologija digitalnog tiska kontinuirano nastavlja biti sve veća prilika za pružatelje usluga tiska. Digitalni tisak, stoga se, s pravom opisuje kao “motor rasta”, a trend pomicanja od analognog ka digitalnom postaje sve izraženiji.

Prijelaz s analognog na digitalno je nezaustavljiv

Ostali trendovi kao što su male naklade, personalizacije i brze isporuke također su neki od benefita korištenja digitalnog tiska. Oni predstavljaju stvarne prednosti prelaska s analognog na digitalni tisak. Tranzicija je nezaustavljiva. Također, rastući trendovi kao što su web-to-print i web-trgovine prilike su za tiskare koje žele otvoriti i poboljšati svoje mogućnosti ulaskom u svijet novih prilika. Prilika koje pružaju aplikacije koje se mogu isporučiti samo digitalnim tehnologijama tiska.
  

Mudro strateško ulaganje osigurat će napredovanje grafičke industrije

Analogni tisak i dalje dominira ukupnim tržištem tiska, i u smislu količine i vrijednosti. No, digitalni tisak raste sve brže i zauzima sve veći udio u vrijednosti. Što je ubrzano i pandemijom koronavirusa. Prema podacima Smithersa, vrijednost digitalnog tiska u Europi kontinuirano raste. S 27,6 mlrd. € u 2017. na 41,2 mlrd. € u 2027.. Promjena je to od 14,2%.
Sve u svemu, vrijednost digitalnog povećat će se s 16% ukupne vrijednosti tiska i tiskane ambalaže u 2017. na 19,8% u 2027. godini.

Konica_Minolta_predvidanja
Inkjet kao istinski revolucionarna tehnologija

Tisak iz arka i dalje je u porastu, elektrofotografija zauzima sve više mjesta u ambalažnoj industriji, a dobro se udomaćila i u industriji etiketa. No, u Smithers-u ističu da će „ink jet tisak doživjeti najveći rast s obzirom na to da mnogi dobavljači predviđaju dolazak istinski revolucionarne tehnologije”. Dodajući pritom da je kvaliteta koju dostiže ekvivalentna procesnoj litografiji u boji. To je, kažu, “najbrže rastući proces tiska”.

Nova ink jet oprema najbrže je rastuća oprema u mnogim kategorijama uključujući ink jet tisak iz arka. U tom je segmentu Konica Minolta snažno prisutna sa svojim nagrađivanim uređajem AccurioJet KM-1, nazvanim i “švicarskim nožićem tiska” zbog svog širokog raspona aplikacija.

Prodaja digitalnih strojeva nastavit će rasti u sljedećih 10 godina

Analitičari u Smithersu također predviđaju i stabilan rast prodaje digitalnih strojeva do 2032. s oporavkom koji podrazumijeva povratak na razine ulaganja iz 2017. Prodaja nove opreme povećat će se 2,2% po CAGR (Compound Annual Growth Rate) u razdoblju idućih 10 godina.

Inkjet je i tu veliki pobjednik. U 2017. godini ink jet je činio 61,4% vrijednosti i 62,4% količina digitalnog tiska. U 2032. godini udio inkjet tiska povećat će se na 74% vrijednosti i 77,5% volumena.

Konica Minolta vidi prilike za svoje kupce i na tržištima tonera i ink jet-a. Digitalna tehnologija omogućuje pristup mnogim značajkama koje kupci u sektoru komercijalnog tiska, ambalaže i općenito grafičke industrije traže za profitabilne primjene.

Pružanje dodane vrijednosti otiscima kroz završnu obradu

Konica Minolta koristi naprednu tehnologiju i dizajn u svojim nagrađivanim uređajima, od entry level printera kao što je AccurioPrint 2100 s ispisom od 100 stranica u minuti, do pisača velike količine kao što je serija AccurioPress C14000.
Zajedno sa svojim partnerom MGI svjesni su rasta i mogućnosti te dodane vrijednosti koje otisnutim proizvodima pruža tehnologija premazivanja i završne obrade.

No, isto tako u Konica Minolti su svjesni da treba još puno raditi na edukaciji tržišta o prednostima digitalne produkcije. Uz partnerski pristup, odlučni su pomoći svojim klijentima da prepoznaju i iskoriste potencijal koji skriva digitalizacija.

Vesele se prilikama koje vide ispred sebe. Jer, jedno je sigurno, zaokret prema digitalnoj proizvodnji na svim tržištima postat će sve izraženiji.

Rješenja za napraviti zaokret u poslovanju Konica Minolta ima za sve svoje sadašnje i buduće klijente na razini Adria regije. Za sva pitanja i nedoumice stoje vam na raspolaganju na e-email: [email protected] ili [email protected]  
Klijente iz BiH pozivaju da ih posjete na sajmu Print21 u Sarajevu i dobiju informaciju iz prve ruke.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content