Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Podravka predstavila novi vizualni identitet

Podravka je predstavila novi vizualni identitet. Zadnji put to je učinila prije 30 godina. Također, prvi je puta odvojila korporativni logotip Podravka Grupe od proizvodnog logotipa brenda Podravka.

Novi vizualni identitet, koji se temelji na elementu srca i crvenoj boji, sačuvao je najvažnije i najdugovječnije elemente prethodnih verzija. No, istodobno je prilagođen novom vremenu te potrebama i ciljevima kompanije u narednom razdoblju.

“Novim vizualnim identitetom želimo povećati našu prepoznatljivost na tržištima širom svijeta. No, istovremeno želimo naglasiti Podravkino srce koje simbolizira naš način rada i naš odnos prema potrošačima, zaposlenicima i zajednici. Na ovaj smo način dobili moderno oblikovan vizualni izričaj koji, kroz Podravkino srce, jasno naglašava povezanost s vrijednostima koje Podravka njeguje više od 75 godina. Vjerujem, stoga, da naš novi logotip ostaje prepoznatljiv sadašnjim potrošačima, ali i dopadljiv onima koji će to tek postati”, poručila je Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke.

Pojednostavljen, ali moderan logo


Kako bi osigurala moderan, primjenjiv vizualni identitet, Podravka je angažirala domaće stručnjake. Vizualni identitet izradila je hrvatska agencija svjetskog ugleda Bruketa&Žinić&Grey, dok je tipografiju osmislio poznati svjetski priznati stručnjak za izradu tipografije, Varaždinac Marko Hrastovec.

Novi vizualni identitet temelji se na reviziji dosadašnjeg logotipa i otvaranju prostora za nove poslovne iskorake kompanije. Novo rješenje prepoznatljiv znak srca “oslobađa” fiksirane središnje pozicije na kompliciranoj podlozi te ono postaje samostalni element s mogućnostima raznolikih primjena pri čemu je samo srce diskretno korigirano. U pojedinim primjenama logotip je sada pojednostavljen i čini moderniju, čišću podlogu. Novo rješenje je fleksibilnije i pogodnije za različite primjene, posebice u komunikaciji. Promjena se možda i najviše vidi u nazivu tvrtke koji više nije pisan velikim slovima te je razvijena nova tipografija, Podravka sans, koja je također spoj modernog pisma i bogate te senzualne forme”, komentirao je Davor Bruketa, kreativni direktor i suvlasnik agencije Bruketa&Žinić&Grey.

Novi korporativni vizualni identitet Grupe Podravka uvodi se u primjenu odmah. Prvi će se proizvodi s novim logotipom na policama pojaviti u drugom kvartalu 2024. godine.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content