PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Podravka predstavila novi vizuelni identitet

Podravka je predstavila novi vizuelni identitet. Poslednji put je to učinila pre 30 godina. Takođe, prvi  put je korporativni logotip Podravka Grupe odvojen od proizvodnog logotipa brenda Podravka.

Novi vizuelni identitet, koji se temelji na elementu srca i crvenoj boji, sačuvao je najvažnije i najdugovečnije elemente prethodnih verzija. Ipak, istovremeno je prilagođen novom vremenu kao i potrebama i ciljevima kompanije u narednom periodu.

“Novim vizuelnim identitetom želimo da povećamo našu prepoznatljivost na tržištima širom sveta. Ali, istovremeno želimo da naglasimo Podravkino srce koje simbolizuje naš način rada i naš odnos prema potrošačima, zaposlenima i zajednici. Na ovaj način smo dobili moderno oblikovan vizuelni izraz koji, kroz Podravkino srce, jasno naglašava povezanost s vrednostima koje Podravka neguje više od 75 godina. Verujem, stoga, da naš novi logotip ostaje prepoznatljiv sadašnjim potrošačima, ali i dopadljiv onima koji će to tek postati”, poručila je Martina Dalić, predsednica Uprave Podravke.

Pojednostavljen, ali moderan logo


Kako bi osigurala moderan, primenjiv vizuelni identitet, Podravka je angažovala domaće stručnjake. Vizuelni identitet izradila je hrvatska agencija svetskog ugleda Bruketa&Žinić&Grey, dok je tipografiju osmislio poznati svetski priznati stručnjak za izradu tipografije, Varaždinac Marko Hrastovec.

Novi vizuelni identitet temelji se na reviziji dosadašnjeg logotipa i otvaranju prostora za nove poslovne iskorake kompanije. Novo rešenje prepoznatljiv znak srca “oslobađa” fiksirane središnje pozicije na komplikovanoj podlozi pa ono postaje samostalni element s mogućnostima raznolikih primena pri čemu je samo srce diskretno korigovano. U pojedinim primenama logotip je sada pojednostavljen i čini moderniju, čišću podlogu. Novo rešenje je fleksibilnije i pogodnije za različite primene, naročito u komunikaciji. Promena se možda i najviše vidi u nazivu kompanije koji više nije pisan velikim slovima pa je razvijena nova tipografija, Podravka sans, koja je također spoj modernog pisma i bogate te senzualne forme”, prokomentarisao je Davor Bruketa, kreativni direktor i suvlasnik agencije Bruketa&Žinić&Grey.

Novi korporativni vizuelni identitet Grupe Podravka odmah počinje sa primenom. Prvi proizvodi sa novim logotipom pojaviće se na rafovima u drugom kvartalu 2024. godine.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content