Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Potražnja za DTF printerima nastavlja rasti i u 2024.

Posljednjih godina DTF printeri dobivaju sve više na popularnosti. Najveći razlog zašto je tome tako je taj što DTF printeri mogu ispisivati uzorke visoke kvalitete, uz relativno nisku cijenu. Nadalje, otisnuti uzorci izvrsne su izdržljivosti, što znači da mogu trajati duže vremena i neće se lako istrošiti. Zbog ovih prednosti, DTF printeri savršeni su izbori za, primjerice, posao tiska odjeće. Kako bi dodatno povećali tržišni udio, proizvođači kontinuirano poboljšavaju njihove performanse.

DTF printeri za ekološki prihvatljiviju 2024.

Zaštita okoliša uvijek je „vruća“ tema te ljudi pitanjima zaštite okoliša posvećuju sve više pažnje. Teže je odabrati proizvode koji su ekološki prihvatljiviji. Što se današnjih DTF printera tiče, oni su već zadovoljili standarde zaštite okoliša. Primjerice, sitotisak proizvodi velike količine otpadne vode i onečišćenja u procesu predobrade. Nasuprot tome, DTF printeri neće proizvoditi otpadnu vodu, plin ili neko drugo zagađenje. Opremljeni su integriranim pročišćivačem koji učinkovito upija prašni dim tijekom procesa ispisa i automatski ga prerađuje u tekućinu. Dakle, zeleno i bez zagađenja.
U međuvremenu, proizvođači će sigurno kontinuirano poboljšavati kapacitet DTF printera kako bi ih učinili ekološki prihvatljivijima.

Daljnji porast potražnje za personalizacijom

Posljednjih godina među kupcima postoji trend porasta potražnje za personaliziranim proizvodima. Žele se nositi drugačije kako bi privukli pozornost u stvarnosti ili na društvenim mrežama. Kako bi održali korak s trendom, sve veći broj trgovaca nudi usluge personalizacije. DTF printeri u ovom segmentu imaju odlične mogućnosti. Ono što je potrebno učiniti je dizajnirati personalizirane uzorke na računalu. Sve personalizirane uzorke moguće je otisnuti na jednom DTF filmu u isto vrijeme, što uvelike štedi vrijeme.
S ovog aspekta, u 2024. doći će sigurno do povećane upotrebe DTF printera.

Raznolikost dizajna DTF printera

Tržište tiska odjeće razvija se velikom brzinom te se očekuje daljnje širenje ovog segmenta tržišta.  Modni trendovi koji se brzo mijenjaju potiču prodavače na stalno lansiranje novih visokokvalitetnih proizvoda. Brzi, učinkoviti i isplativi DTF printeri prvi su izbor za one koji žele ući u industriju tiska odjeće ili proširiti posao. Stoga ne čudi velik broj proizvođača DTF printera koji su se pojavili na tržištu posljednjih godina.
Kako bi se istaknuli među konkurencijom, mnogi su pažnju odlučili posvetiti dizajnu, odnosno samom izgledu DTF printera. Primjerice, kroz oblik, veličinu, različite i neuobičajene boje jer ponekad jedinstven dizajn može ostaviti dubok dojam na kupce.

Poboljšanje kapaciteta

No, kao što je poznato, svaka medalja ima dva lica. Što se tiče osjećaja dodira, uzorci otisnuti na DTF-u nisu tako mekani ni prozračni kao oni otisnuti sublimacijom. Dakle, u ovom aspektu, proizvođači će morati posvetiti pažnju poboljšanju osjećaja dodira i rješavanju problema s prozračnosti.

Sve u svemu, potražnja za DTF printerima kontinuirano će brzo rasti i u 2024. S razvojem tehnologije, DTF printeri donose beskrajne mogućnosti u budućnosti. Ako razmišljate o ulasku u industriju tiska odjeće, DTF je opcija za razmišljanje.

Izvor: Sublistar

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content