PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Prevladajte izazove rada od kuće

Uz vlade diljem svijeta koje poduzimaju mjere kako bi barem donekle pomogle gospodarstvu da prevlada ovu situaciju izazvanu koronavirusom, tvrtke koje se još drže na nogama i koje mogu funkcionirati po principu rada na daljinu, poslale su radnike da rade od kuće. Koliko god to na prvu privlačno zvučalo, puno je izazova. Tvrtka Duomedia podijelila je nekoliko korisnih savjeta o radu od kuće.  

  • Rasporedite svoje aktivnosti

Obavezno planirajte svaki dan. To će vam pomoći da budete usredotočeni, ali i da ostanete motivirani i produktivni. Za ljude koji rade od kuće i imaju djecu, još je važnije pronaći dobru ravnotežu između posla i privatnog života. Dok radite pokušajte djecu okupirati nekom lijepom  aktivnosti, a za kasnije obavezno isplanirajte zajedničko igranje. Koliko god teško bilo, naučite članove obitelji da poštuju vaše radno vrijeme i da vas ne prekidaju. Recite im kada ćete imati vremena za njih i tada im posvetite punu pažnju. Tako ćete brže završiti jer ćete u jednom periodu vremena moći raditi bez problema

  • Nastavite komunicirati

Kad ljudi rade od kuće, više nema socijalnog kontakta među kolegama, stoga je važno planirati redovne pozive s timom kako bi svima bilo jasno što tko radi. Također, dobro je održavati bliski kontakt sa svojim klijentima kako biste znali je li potrebno napraviti bilo kakve promjene u suradnji. Nemojte koristiti poruke ili e-mail kao jedini alat za komunikaciju s članovima tima. Komunikacija putem e-pošte može brzo uzrokovati probleme jer jako brzo se kratki e-mail može pogrešno protumačiti i izazvati nenamjernu napetost. Kratki, izravni poziv može uštedjeti vrijeme i izbjeći niz e-mailova koji troše puno vremena.

  • Uhvatite zraka

Ostanite pozitivni, uživajte u malim životnim užicima, nađite vremena da radite nešto u čemu uživate  kako bite razbistrili glavu, možda šetnja, dobra knjiga, čokolada ili šalica čaja. Pokušajte zadržati pozitivan duh suočavajući se s događajima jer svi smo zajedno u ovome.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content