Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Savladajte izazove rada od kuće

Sa preduzetim merama vlada širom sveta kako bi se bar donekle pomoglo ekonomiji da prevaziđe ovu situaciju izazvanu korona virusom, kompanije koje se još drže na nogama i koje mogu funkcionisati po principu rada na daljinu, poslale su radnike da rade od kuće. Koliko god to na prvi pogled zvučalo privlačno, prepuno je izazova. Kompanija Duomedia podelila je nekoliko korisnih saveta o radu od kuće.  

  • Rasporedite svoje aktivnosti

Obavezno isplanirajte svaki dan. To će vam pomoći da budete fokusirani, ali i da ostanete motivisani i produktivni. Za ljude koji rade od kuće i imaju decu, još je važnije da pronađu dobru ravnotežu između posla i privatnog života. Dok radite, pokušajte da dečju pažnju okupirate nekom lepom  aktivnošću, a za kasnije obavezno isplanirajte zajedničko igranje. Koliko god teško bilo, naučite članove porodice da poštuju vaše radno vreme i da vas ne prekidaju. Recite im kada ćete imati vremena za njih i tada im posvetite punu pažnju. Tako ćete brže završiti jer ćete tokom jednog perioda u danu moći neometano da radite.

  • Nastavite da komunicirate

Kad ljudi rade od kuće, više nema socijalnog kontakta među kolegama, zato je važno planirati redovne sastanke sa timom kako bi svi znali šta ko radi. Takođe, dobro je održavati bliski kontakt sa svojim klijentima kako biste znali da li je potrebno napraviti neke promene u saradnji. Nemojte koristiti poruke ili e-mail kao jedini alat za komunikaciju sa članovima tima. Komunikacija putem e-pošte može brzo uzrokovati probleme jer se kratki e-mail često može pogrešno protumačiti i izazvati nenamernu napetost. Kratki, direktni poziv može uštedeti vreme i izbeći niz e-mail-ova koji troše puno vremena.

  • Udahnite vazduh

Ostanite pozitivni, uživajte u malim životnim stvarima, nađite vremena da radite nešto u čemu uživate kako biste razbistrili glavu, možda šetnja, dobra knjiga, čokolada ili šolja čaja. Pokušajte da zadržite pozitivan duh suočavajući se s događajima jer svi smo zajedno u ovome.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content