PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Print 4.0 – izazov koji treba realizirati

Sasvim je jasno da je industrija tiska, iako su mnogi predviđali drugačije, definitivno industrija sa svijetlom budućnošću. No, uspješna budućnost znači i spremnost na prilagodbe i promjene. Posljednjih godina grafička industrija suočena je s možda najzanimljivijim promjenama koje se, između ostalog, vežu upravo uz pojmove digitalna transformacija, Industrija 4.0 i Print 4.0.

Ova tri pojma prečesto se povezuju samo s automatizacijom, ali suštinska i učinkovita digitalna transformacija puno je više od toga, odnosi se na sva područja poslovanja i njome bi se trebalo baviti na izvršnoj razini.
Potreban je novi pristup učinkovitosti i automatizaciji, uz istovremeno učenje novih vještina i dodavanje novih vrijednosti uslugama.
Potreban je prije svega novi način razmišljanja. Potrebna je temeljna transformacija.
Zato tiskare trebaju poduzeti prave mjere kako bi digitalnu transformaciju iskoristile kao priliku da osiguraju dugoročno postojanje. Što ne bi trebalo biti preteško jer je grafička industrija poznata kao jedna od vodećih industrija u prihvaćanju novih tehnologija.

Ako se, dakle, pitate koji su to najvažniji trendovi u tiskarskoj industriji danas, jedini relevantni trend je digitalna transformacija industrije. Bez nje, kažu predviđanja, nažalost dugoročnog uspjeha nema.

Print 4.0 u Zagrebu

U želji da domaćoj i regionalnoj grafičkoj industriji što više pokušamo približiti izazove digitalne transformacije, ali i ponudimo rješenja, u Zagrebu u hotelu Antunović, 26. 10. 2021. organiziramo 2. konferenciju Print 4.0.

Ovo se neke od tema o kojima će biti riječi:

  • Industrija 4.0 / Print 4.0 značaj i trendovi 
  • Grafička industrija regije na putu prema Printu 4.0evolucija ili revolucija?
  • Automatizacija
  • Dorada – izazovi i mogućnosti
  • Softver / Workflow rješenja – rješenja i iskustva korisnika
  • Web to print
  • Nove tehnologije
  • Edukacijski sustav i radna snaga u doba Industrije 4.0 – koje kompetencije se traže…

Poslušati savjete i iskustva struke i stručnjaka svakako može biti prvi bitan korak. Kako biste što lakše prošli kroz ovaj proces neka prvi korak bude konferencija Print 4.0

Najnoviji oglasi
Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content