PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Print 4.0 – izazov koji treba realizovati

Sasvim je jasno da je industrija štampe, iako su mnogi predviđali drugačije, definitivno industrija sa svetlom budućnošću. No, uspešna budućnost znači i spremnost na prilagođavanje i promene. Poslednjih godina grafička industrija je suočena sa možda najzanimljivijim promenama koje se, između ostalog, vezuju upravo za pojmove kao što su digitalna transformacija, Industrija 4.0 i Print 4.0.

Ova tri pojma isuviše često se povezuju samo s automatizacijom, ali suštinska i efikasna digitalna transformacija je mnogo više od toga, odnosi se na sva područja poslovanja i njome bi se trebalo baviti na izvršnom nivou.
Potreban je novi pristup efikasnosti i automatizaciji, uz istovremeno učenje novih veština i dodavanje novih vrednosti uslugama.

Potreban je pre svega novi način razmišljanja. Potrebna je temeljna transformacija. Zato štamparije treba da preduzmu prave mere kako bi digitalnu transformaciju iskoristile kao priliku da obezbede dugoročno postojanje. To ne bi trebalo da bude toliko teško jer je grafička industrija poznata kao jedna od vodećih industrija u prihvatanju novih tehnologija.

Ako se, dakle, pitate koji su to najvažniji trendovi u štamparskoj industriji danas, jedini relevantni trend je digitalna transformacija industrije. Bez nje, kažu predviđanja, nažalost nema dugoročnog uspeha.

Print 4.0 u Zagrebu

U želji da domaćoj i regionalnoj grafičkoj industriji što više pokušamo da približimo izazove digitalne transformacije, ali i ponudimo rešenja, u Zagrebu u hotelu Antunović, 26. 10. 2021. organizujemo 2. konferenciju Print 4.0.

Ovo su neke od tema o kojima će biti reči:

  • Industrija 4.0 / Print 4.0 značaj i trendovi 
  • Grafička industrija regiona na putu prema Printu 4.0 – evolucija ili revolucija?
  • Automatizacija
  • Dorada – izazovi i mogućnosti
  • Softver / Workflow rešenja – rešenja i iskustva korisnika
  • Web to print
  • Nove tehnologije
  • Edukacijski sistem i radna snaga u doba Industrije 4.0 – koje kompetencije se traže…

Poslušati savete i iskustva struke i stručnjaka svakako može biti prvi bitan korak. Kako biste što lakše prošli kroz ovaj proces neka prvi korak bude konferencija Print 4.0

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content