PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Print Report: Epson SC-F3000 visoko produktivni DTG

U novoj epizodi Print Reporta predstavljamo vam još jedan novitet iz Epsonova portfelja. Riječ je o DTG pisaču SureColor SC-F3000, visoko produkcijskom pisaču za tisak na tekstil. Pisač nam je predstavio gosp. Marko Dikanić, direktor tvrtke DiT koja je, između ostalog, i ovlašteni distributer Epson pisača.

Epson SC-F3000 je visoko produkcijski pisač prije svega namijenjen onima koji imaju potrebe za većim količinama tiska i jako brzim obrtajem poslovanja.

Što se brzine ispisa tiče, pisač pri normalnim brzinama može za jedan sat isporučiti 40-ak tamnih i oko 60-ak bijelih majica. Pisač bi, stoga, ističe, trebao raditi 8 sati dnevno da bi bio isplativ ili u pojedinačnim situacijama velikih potražnji raditi bez prestanka.

Optimalna brzina ispisa na bijelim majicama kreće se oko 34 sekunde po majici, a na tamnim majicama oko 52 sekunde. Pisač dolazi s dvije ispisne glave i u mogućnosti je u isto vrijeme ispisivati  bijelu, ali i ostale boje. Zbog toga nema potrebe za ponovnim tiskom, što ubrzava proces tiska.
Pisač dolazi s cijelim nizom automatskih rješenja za održavanje tako da je ručna intervencija svedena na minimum.

S pisačem dolazi softver Epson Garment Creator. Softver je vrlo jednostavan za korištenje te ima i puno opcija za napredno korištenje. Kako bi se postigla potpuna kontrola nad kvalitetom otiska, softver ima ugrađene postavke kako bi zadovoljio sve potrebno i za svijetle i za tamne materijale. Tu je i zvučni alarm koji osigurava da čak i u bučnom proizvodnom okruženju budete obaviješteni o bilo kojoj grešci.

Boje koje se koriste su ekološke sa svim važećim certifikatima. Zbog toga ih je moguće koristiti i za ispis na dječju odjeću te za bilo koju primjenu koja zahtijeva dodir s tijelom.

Koja je vrijednost investicije u DTG pisač Epson SC-F3000, koji su naknadni troškovi te sve druge detalje saznat ćete ako pogledate intervju.

Gumb-za-e-newsletter-2

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content