PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Print Report: Epson SC-F3000 visoko produktivni DTG

U novoj epizodi Print Report-a predstavljamo vam još jedan novitet iz portfolija kompanije Epson. Reč je o DTG štampaču SureColor SC-F3000, visoko produkcijskom štampaču za štampu na tekstil. Štampač nam je predstavio g. Marko Dikanić, direktor kompanije DiT koja je, između ostalog, i ovlašćeni distributer Epson štampača.

Epson SC-F3000 je visoko produkcijski štampač, namenjen pre svega onima koji imaju potrebe za većim količinama štampe i brzim obrtom poslovanja.

Što se brzine štampe tiče, štampač pri normalnim brzinama može za jedan sat da isporuči 40-ak tamnih i oko 60-ak belih majica. Štampač bi zato, ističe, trebalo da radi 8 sati dnevno da bi bio isplativ ili da radi bez prestanka kad su u pitanju velike porudžbine.

Optimalna brzina štampe na belim majicama kreće se oko 34 sekunde po majici, a na tamnim majicama oko 52 sekunde. Štampač dolazi sa dve štamparske glave i u isto vreme može da štampa belu, ali i ostale boje. Zbog toga nema potrebe za ponovnom štampom, čime se ubrzava proces štampe.
Štampač dolazi sa nizom automatskih rešenja za održavanje tako da je faktor ljudske intervencije sveden na minimum.

Uz štampač dolazi softver Epson Garment Creator. Softver je vrlo jednostavan za korišćenje i ima i puno opcija za napredno korišćenje. Kako bi se postigla potpuna kontrola nad kvalitetom otiska, softver ima ugrađene postavke kako bi zadovoljio sve što je neophodno i za svetle i za tamne materijale. Tu je i zvučni alarm koji osigurava da čak i u bučnom proizvodnom okruženju budete obavešteni ako dođe do greške bilo koje vrste.

Boje koje se koriste su ekološke sa svim važećim sertifikatima. Zbog toga ih je moguće koristiti i za štampu na dečju odeću i za bilo koju vrstu primene koja zahteva dodir sa telom.

Koja je vrednost investicije u DTG štampač Epson SC-F3000 i koji su naknadni troškovi, ali i sve druge detalje saznaćete ako pogledate intervju.
Gumb-za-e-newsletter-2

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content