PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Print Report: Fogra PSD certifikat za grafički studio 5do12

PSD – Process Standard Digital naziv je za standardizirane postupke za stvaranje digitalnih otisaka koji je razvila Fogra.

Da bi dobila Fogra PSD certifikat tiskara mora dokazati da je stručnjak u digitalnom tisku kroz niz zahtjeva i zadataka. Neka od obaveznih znanja su upravljanje datotekama, upravljanje bojama, kontrola otisaka i dr. Dobivanjem PSD certifikata digitalna tiskara dokazuje svoje cjelovito razumijevanje digitalnog tiska te može dokazati svoj pristup provjeri kvalitete.

Grafički studio 5do12 prva je tiskara u Hrvatskoj, ali u regiji koja je početkom godine uspješno riješila sve potrebne zadatke i dobila Fogra PSD certifikat. Naša ekipa ih je posjetila te smo razgovarali s gosp. Srđanom Šternom, vlasnikom grafičkog studija.

Kao glavni razlog za certifikaciju g. Štern navodi želju za dodatnim unapređenjem kvalitete proizvodnje. Certifikacijom su to i dobili. U svojoj proizvodnji sada postižu konstantnu kvalitetu otiska na različitim vrstama papira.

Cijeli projekt odradila je tvrtka Grafik.net, ovlašteni Fogra partner.

Kako je izgledao proces PSD certificiranja, koliko traje, koje  zadatke je potrebno ispuniti te kako klijentu jamčiti dosljednost kvalitete otiska, pogledajte u novoj epizodi Print Reporta.

Gumb-za-e-newsletter-2

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content