PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Print Report: Fogra PSD sertifikat za Grafički Studio 5do12

PSD – Process Standard Digital naziv je za standardizovane postupke za stvaranje digitalnih otisaka koji je razvila Fogra.

Da bi dobila Fogra PSD sertifikat štamparija mora da dokaže da je stručnjak u digitalnoj štampi kroz niz zahteva i zadataka. Neka od obaveznih znanja su upravljanje datotekama, upravljanje bojama, kontrola otisaka i dr. Dobijanjem PSD sertifikata digitalna štamparija dokazuje sveobuhvatno razumevanje digitalne štampe i može dokazati svoj pristup proveri kvaliteta.

Grafički studio 5do12   je prva štamparija u Hrvatskoj, ali i u regionu koja je početkom godine uspešno rešila sve potrebne zadatke i dobila Fogra PSD sertifikat. Naša ekipa ih je posetila pa smo razgovarali sa g. Srđanom Šternom, vlasnikom grafičkog studija.

Kao glavni razlog za sertifikaciju g. Štern navodi želju za dodatnim unapređenjem kvaliteta proizvodnje. Sertifikacijom su to i dobili. U svojoj proizvodnji sada postižu konstantan kvalitet otiska na različitim vrstama papira.

Ceo projekat odradila je kompanija Grafik.net, ovlašćeni Fogra partner.

Kako je izgledao proces PSD sertifikacije, koliko traje, koje  zadatke je potrebno ispuniti i kako se klijentu garantuje doslednost kvaliteta štampe, pogledajte u novoj epizodi Print Report-a.

Gumb-za-e-newsletter-2

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content