PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Automatizacija proizvodnje kao priprema za budućnost

Proces digitalne transformacije snažno je ubrzan prisilnim karantenama zbog epidemije Covid-19. Ograničenja nametnuta u cilju suzbijanja epidemije u idućem će se razdoblju očekivano smanjivati, no tiskare svejedno trebaju razmotriti kako nastaviti funkcionirati uz očekivane česte poremećaje u radnim uvjetima.

Trgovina putem interneta igrat će značajnu ulogu u nastavku poslovanja. Tiskare koje imaju online sustave za naručivanje lakše će nastaviti s poslovanjem. Tiskare s visokom razinom automatizacije procesa također će se lakše vratiti uobičajenom načinu rada.

Za bilo koju tiskaru, trenutno je riječ o dva ključna postupka: kupcima što je više moguće olakšati naručivanje, a sebi što je više moguće olakšati proces proizvodnje.

Učinite posao jednostavnim, kontinuiranim i pametnijim

Posjedovanje samoposlužne platforme koja korisnicima omogućuje slanje materijala u tisak s web-sučelja (web-to-print) velika je prednost. Sjajna je vijest da je ovo moguće implementirati i radeći na daljinu, što znači da je takvu platformu moguće postaviti i pustiti u rad u vrlo kratkom roku.

Automatizacija proizvodne linije ujedno znači da možete uživati i u bržem vremenu obrtaja, uz minimalne ručne intervencije. Svi koraci u radnom procesu mogu se automatizirati, uključujući pripremne radnje i tisak.
Ne samo da možete tempirati proizvodnju do osam sati unaprijed, nego isto tako možete ukloniti ponavljajuće zadatke za pripremu dokumenata, uključujući kompoziciju, odabir medija za tisak i korekciju boja na slici – te zatim pohraniti odabrane postavke za sljedeći put.

Moguće je automatizirati baš sve – od određivanja cijene pojedinog posla, preko upravljanja proizvodnjom pa do online pregleda pred tisak i notifikacija o statusu pojedinog posla. Pametno rješenje za praćenje radnog procesa može razdijeliti poslove između uređaja te automatski pokrenuti završnu obradu.
U savršenom svijetu, korisnik će predati narudžbu i jedini kontakt osoblja s tom narudžbom bit će kada naručene otisnute materijale zapakiraju za slanje.

Sljedeća generacija tiskarskog poslovanja

Potpuni utjecaj epidemije uzrokovane virusom Covid-19 još nije poznat. Održavanje razmaka znači da vlasnici tvrtki trebaju upravljati do sada im nepoznatim načinom organizacije rada, zbog toga bi svaki vlasnik tiskare trebao pametnije razmotriti poslovanje.

Uz pouzdan i potpuno automatizirani sustav vaši korisnici mogu jednostavno otisnuti narudžbu, a proizvodnja je – bez obzira na proces koji se koristi – neprekinuta od primitka datoteke za tisak do isporuke.

U svakom slučaju, sada je pravo vrijeme da povećate učinkovitost poslovanja kroz automatizaciju koja će vam pomoći da izgradite otpornije poslovanje za duži rok.

Canonovu ponudu uređaja i rješenja za tisak možete pogledati na web-mjestu https://www.canon.hr/business/.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content