Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Automatizacija proizvodnje kao priprema za budućnost

Proces digitalne transformacije snažno je ubrzan prisilnim karantenama zbog epidemije Covid-19. Ograničenja nametnuta u cilju suzbijanja epidemije u idućem će se razdoblju očekivano smanjivati, no tiskare svejedno trebaju razmotriti kako nastaviti funkcionirati uz očekivane česte poremećaje u radnim uvjetima.

Trgovina putem interneta igrat će značajnu ulogu u nastavku poslovanja. Tiskare koje imaju online sustave za naručivanje lakše će nastaviti s poslovanjem. Tiskare s visokom razinom automatizacije procesa također će se lakše vratiti uobičajenom načinu rada.

Za bilo koju tiskaru, trenutno je riječ o dva ključna postupka: kupcima što je više moguće olakšati naručivanje, a sebi što je više moguće olakšati proces proizvodnje.

Učinite posao jednostavnim, kontinuiranim i pametnijim

Posjedovanje samoposlužne platforme koja korisnicima omogućuje slanje materijala u tisak s web-sučelja (web-to-print) velika je prednost. Sjajna je vijest da je ovo moguće implementirati i radeći na daljinu, što znači da je takvu platformu moguće postaviti i pustiti u rad u vrlo kratkom roku.

Automatizacija proizvodne linije ujedno znači da možete uživati i u bržem vremenu obrtaja, uz minimalne ručne intervencije. Svi koraci u radnom procesu mogu se automatizirati, uključujući pripremne radnje i tisak.
Ne samo da možete tempirati proizvodnju do osam sati unaprijed, nego isto tako možete ukloniti ponavljajuće zadatke za pripremu dokumenata, uključujući kompoziciju, odabir medija za tisak i korekciju boja na slici – te zatim pohraniti odabrane postavke za sljedeći put.

Moguće je automatizirati baš sve – od određivanja cijene pojedinog posla, preko upravljanja proizvodnjom pa do online pregleda pred tisak i notifikacija o statusu pojedinog posla. Pametno rješenje za praćenje radnog procesa može razdijeliti poslove između uređaja te automatski pokrenuti završnu obradu.
U savršenom svijetu, korisnik će predati narudžbu i jedini kontakt osoblja s tom narudžbom bit će kada naručene otisnute materijale zapakiraju za slanje.

Sljedeća generacija tiskarskog poslovanja

Potpuni utjecaj epidemije uzrokovane virusom Covid-19 još nije poznat. Održavanje razmaka znači da vlasnici tvrtki trebaju upravljati do sada im nepoznatim načinom organizacije rada, zbog toga bi svaki vlasnik tiskare trebao pametnije razmotriti poslovanje.

Uz pouzdan i potpuno automatizirani sustav vaši korisnici mogu jednostavno otisnuti narudžbu, a proizvodnja je – bez obzira na proces koji se koristi – neprekinuta od primitka datoteke za tisak do isporuke.

U svakom slučaju, sada je pravo vrijeme da povećate učinkovitost poslovanja kroz automatizaciju koja će vam pomoći da izgradite otpornije poslovanje za duži rok.

Canonovu ponudu uređaja i rješenja za tisak možete pogledati na web-mjestu https://www.canon.hr/business/.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content