Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Automatizacija proizvodnje kao priprema za budućnost

Proces digitalne transformacije snažno je ubrzan prisilnim karantinima zbog epidemije Covid-19. Ograničenja nametnuta u cilju suzbijanja epidemije u narednom periodu će se očekivano smanjivati, ali štamparije ipak treba da razmotre kako da nastave da funkcionišu uz očekivane česte poremećaje radnih uslova.

Prodaja putem interneta igraće značajnu ulogu u nastavku poslovanja. Štamparije koje imaju online sisteme za naručivanje lakše će nastaviti s poslovanjem. Štamparije sa visokom nivoom automatizacije procesa takođe će se lakše vratiti uobičajenom načinu rada.

Dva su ključna postupka za svaku štampariju: što je moguće više olakšati naručivanje kupcima, i što je više moguće sebi olakšati proces proizvodnje.

Učinite posao jednostavnim, kontinuiranim i pametnijim

Imati online platformu koja korisnicima omogućava da šalju materijale za štampanje preko web interfejsa (tzv. web-to-print) velika je prednost. Sjajna vest je ta da je ovo moguće implementirati i radom na daljinu, što znači da je takvu platformu moguće postaviti i pustiti u rad u vrlo kratkom roku.

Automatizacija proizvodne linije ujedno znači da možete uživati i u bržem vremenu obrtaja, uz minimalne ručne intervencije. Svi koraci u radnom procesu mogu se automatizovati, uključujući pripremne radnje i štampanje.
Ne samo da možete isplanirati proizvodnju do osam sati unapred, nego isto tako možete ukloniti ponavljajuće zadatke za pripremu dokumenata, uključujući kompoziciju, odabir medija za štampanje i korekciju boja na slici – i onda  sačuvati odabrane parametre za sledeći put.

Moguće je automatizovati baš sve – od određivanja cene pojedinog posla, preko upravljanja proizvodnjom pa do online pregleda pred štampanje i notifikacija o statusu pojedinog posla. Pametno rešenje za praćenje radnog procesa može podeliti poslove između uređaja i automatski pokrenuti završnu obradu.
U savršenom svetu, korisnik će predati narudžbu i jedini kontakt osoblja s tom narudžbom biće kada naručene odštampane materijale pakuju za slanje.

Sledeća generacija poslovanja u sektoru štampe

Potpuni uticaj epidemije uzrokovane virusom Covid-19 još nije poznat. Držanje distance znači da vlasnici kompanija treba da upravljaju dosad nepoznatim načinom organizacije rada, zbog čega bi svaki vlasnik štamparije trebalo pametnije da razmotri svoje poslovanje.

Uz pouzdan i potpuno automatizovan sistem, vaši korisnici mogu jednostavno da odštampaju narudžbinu, a proizvodnja je – bez obzira na proces koji se koristi – neprekinuta od primanja fajla za štampu do isporuke.

U svakom slučaju, sada je pravo vreme da povećate efikasnost poslovanja kroz automatizaciju koja će vam pomoći da izgradite otpornije poslovanje za duži rok.

Canon ponudu uređaja i rešenja za štampu možete pogledati na web-adresi  https://www.canon.hr/business/.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content