Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Prve tri godine Jwei LST rezača u tiskari Demago

DTF printeri i rezači kartona s jedinicom za ulaganje i izlaganje najprodavanija su tehnologija posljednjih nekoliko godina.
Pokušali smo pronaći najstariji rezač kartona u regiji i vidjeti koliko i kako se ova tehnologija koristi u tiskarama. Tvrtka Igepa Pako, distributer Jwei LST serije automatiziranih rezača kartona, među prvima je krenula u distribuciju ove tehnologije. Uputili su nas na njihovog korisnika, mariborsku tiskaru Demago.

Gospodin Dejan Fajfar, vlasnik tiskare Demago, pojasnio nam je kako se odlučio za ovu tehnologiju.
„Prije tri godine dobio sam mail od gospodina Lazića iz tvrtke Igepa Pako u kojem je bila prezentacija Jwei LST rezača. Pitao me što mislim o stroju. Nakon što sam pogledao prezentaciju rekao sam mu da je ovo stroj koji će svaka tiskara imati u svom pogonu.
Tako sam kupio prvi Jwei LST, no u ono vrijeme proizvodili su samo model u SRA3 formatu. Kada je rezač stigao, imali smo neku gužvu u tiskari i jednostavno nekoliko mjeseci nismo imali vremena posvetiti mu se. Nakon nekoliko mjeseci „nerada“ tijekom kojih je rezač više vremena bio bez posla nego što je radio, krenuli smo na učenje i mi i serviseri iz tvrtke Igepa Pako. Njima je ovo također bila nova tehnologija. Brzo smo svladali specifičnosti ove tehnologije. Sjećam se da se pojavio neki problem koji nam je oduzimao vrijeme sve dok iz Jwei tehničke podrške nismo dobili uputu da uključimo određenu funkciju u softveru koja je nama promakla. Nakon toga rezač je proradio punim kapacitetom.
Mislim da je to bio jedini i najveći problem u tri godine kako koristimo ovu tehnologiju.

Danas rezač odrađuje više poslova nego smo planirali

Nakon nekog vremena tvrtka Igepa Pako nabavila je model Jwei LST03–0806. Razlog naše investicije bio je format na koji smo danas fokusirani, a to je B2. Prilikom instalacije prvog rezača u našem pogonu odmah sam u glavi isplanirao koje poslove selimo na njega. Danas ispada da je moj plan bio pesimističan jer nam rezač odrađuje mnogo više poslova od onih koje sam planirao.
Ubrzo smo investirali u još jedan rezač i sada u pogonu imamo dva rezača u B2 formatu i to su strojevi koji su rijetko u praznom hodu. Nakon početnog rezanja kartona za poslovne mape, ozbiljnije smo krenuli i u proizvodnju luksuznih kutija. Na rezaču Jwei LST03-0806 uz rezanje u jednom procesu radimo i bigove za kutije.
Investicijom u MGI stroj za foliotisak i parcijalni lak u B2 formatu zaokružili smo proizvodni proces izrade luksuzne ambalaže, ali i drugih luksuznih proizvoda poput pozivnica, povelja, diploma ili korica za knjige koje sada možemo oplemeniti metaliziranim folijama ili lakom, a na kraju ih s rezačem Jwei LST03-0806 režemo u nestandardne dimenzije čime ovi proizvodi izlaze iz standardnih okvira i značajno privlače pažnju potrošača”, kaže gosp. Fajfar.

Što biste izdvojili kao benefit ovog rezača?

Jwei LST03-0806 je rezač koji je namijenjen digitalnoj industrijskoj proizvodnji. Brzinom se ne može mjeriti s klasičnim industrijskim štancama koje zamjenjuje, ali naša proizvodnja je digitalna. Najčešće naklade su od nekoliko komada do nekoliko stotina komada, a izrada alata za klasičnu štancu zahtijeva previše vremena za ovako male naklade. Naši kupci su naučeni da naručenu kutiju, poslovnu mapu ili knjigu isporučujemo u roku od dan, dva. Iz tog razloga smo kupili dva rezača i s njima bez problema možemo zadovoljiti brzu isporuku i naklada većih od nekoliko tisuća komada u roku od nekoliko dana.

Zbog kojih još karakteristika je Jwei rezač danas nezamjenjiv dio poslovanja tiskare Demago, pročitajte u intervju u online izdanju Print Magazina.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content