Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Prvi sajam promotivnih proizvoda PromoDays oduševio ponudom

Ako ste dosad imali bilo kakve nedoumice vezano uz to što pokloniti poslovnim partnerima ili korisnicima, onda je sajam PromoDays bio mjesto koje ste svakako trebali posjetiti.
Naime, velik broj uistinu različitih rješenja iz segmenta promotivnih proizvoda namijenjenih poslovnom darivanju moglo se vidjeti na prvom regionalnom B2B sajmu promotivne industrije i industrije promotivnih proizvoda – PromoDays.
Sajam se u srijedu i četvrtak, 14. i 15. 9. u organizaciji Print Magazina održavao na Zagrebačkom Velesajmu.

Ukupno 26 izlagača iz Hrvatske i Slovenije pokazalo je, na veliko zadovoljstvo posjetitelja, kojih je tijekom oba dana bilo oko 700, uistinu široku i bogatu ponudu. Dokaz je to da se industrija promotivnih proizvoda oporavlja i da kontinuirao raste. No, ono što je još važnije, svojom se ponudom prilagođava zahtjevima klijenata i tržišta.

Svoju ponudu na sajmu PromoDays predstavilo je ukupno 26 tvrtki: Arc24, Art+Journal, Balboa, Bite Art, City Print, Euroton International, FED, Grafko Caspar, 5do12, Klamerica dizajn, KikaxDesign, Macan, Markek, Masaprint, Merch, Modna katedra, Og grafika, Opet njih dvije, Pismoreklam, PrimaBags, Recom, ScreenZ, Soba2, Šimić&Co., Tovedo i Usb.hr.

Od tradicije do umjetnosti

Uz već tradicionalne i svima dobro poznate promo proizvode, kao što su majice, šalice, rokovnici, kišobrani, penkala, upaljači, usb stickovi, torbe, kalendari, vrećice…, na sajmu su se mogla pronaći i brojna drugačija rješenja. Radi se o pravim, malim dizajnerskim, umjetničkim djelima koja će svaki brend učiniti prepoznatljivim. Personalizirani keksići i prave biljke u papirnatim, također personaliziranim čašama tek je dio onoga što se moglo vidjeti.
Uz vodeće dobavljače i distributere promotivnih proizvoda, na sajmu su izlagale i tiskare. Njihov je cilj bio pokazati upravo tu snažnu i sve traženiju sinergiju tiska i promotivne industrije. Naime, moderne tiskarske tehnologije danas omogućuju tisak na gotovo svim podlogama i materijalima. Drugim riječima to znači da nema toga što se ne može prilagoditi vašem brendu. Uz tisak, tu su i doradne tehnike poput apliciranja laka i folije. One će svakom proizvodu udahnuti toliko traženi dašak ekskluzivnosti i različitosti.  

Prema riječima izlagača, klijenti danas uz originalnost i prepoznatljivost kod odabira sve više pažnje, uz kvalitetu, posvećuju i ekologiji. Također, zamjetan je trend odmaka od cijene prema kvaliteti.

S obzirom da je riječ o prvom takvom sajmu kod nas, i izlagači i posjetitelji slažu se da je ispunio očekivanja. Svatko je uistinu mogao pronaći rješenje po svojoj mjeri i mjeri svog brenda. Ideja kojih je bilo na svakom koraku privukla su posjetitelje iz vodećih marketinških i dizajnerskih agencija kao i predstavnike velikih proizvodnih tvrtki.

Sajam je definitivno pokazao i potvrdio da su promotivni proizvodi još uvijek višestruko vrlo učinkovit marketinški alat te mogu značajno utjecati na izgradnju odnosa s klijentom. Klijent će proizvod sa zadovoljstvom koristiti i pokazivati, a vas promovirati (to je, uostalom i cilj!).

Kako je sve skupa izgledalo možete pogledati u fotogaleriji dostupnoj na Print Magazin web stranici. Video presjek sajma također stiže uskoro na YouTube kanal.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content