Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Radna snaga – veliki izazov industrije 4.0

Pitanje radnika jedan je od glavnih izazova industrije 4.0. Grafička industrija pritom nije iznimka. Već sada domaći i regionalni grafičari muku muče s pronalaskom radne snage i traže načine kako zadržati kvalitetnog i lojalnog radnika jer, ako ode, čini se da će ga pronaći biti sve teže. Uz to što je radnika sve manje zbog iseljavanja, dodatne izazove pred branšu stavlja i automatizacija proizvodnje te pametna proizvodnja koja uz to što zahtijeva manji broj radnika, zahtijeva i radnike s posebnim znanjima. No, to je jedno novo pitanje, a tiče se spremnosti obrazovnih institucija na prilagodbu novim potrebama tržišta.

Kako dakle pronaći i zadržati radnika? Važno je imati strategiju zadržavanja zaposlenika. No, problem nastaje u pogrešnoj percepciji o tome što zadržava zaposlenike, odnosno u krivoj percepciji čimbenika koji su važni za motiviranje i zadržavanje zaposlenika. Plaća, međuljudski odnosi, uvjeti rada, menadžeri, važni su i ukoliko nisu adekvatni sigurno će izazvati nezadovoljstvo.  Pravi motivatori nalaze se dublje u ljudskoj psihi.

Upravo o njima govorit će prof. Boris Blažinić, na konferenciji Print 4.0., 13. 5. u hotelu Antunović u Zagrebu.
Gospodin Blažinić, profesor je psihologije i sudski vještak za psihologiju, psihoterapeut, predavač, trener, konzultant i licencirani trener za procjenu i razvoj interpersonalnih kompetencija, od kojeg ćete čuti zašto su visoko na ljestivici povjerenje i poštivanje, no znate li ih steći?

PRINT-4.0_BANNER_960X135_PRINT_MAGAZIN
Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content