Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Regija dobila najmoderniji Roland DG kreativni centar

Entuzijazam i energija pojedinaca često stvore zajednici dodanu vrijednost koju inače ne bi očekivali u nekim sredinama. Upravo takva energija bila je potrebna da Roland DG kreativni centar otvori svoja vrata u Prijedoru. Na prvi pogled, Prijedor nije ekonomsko ili političko središte, ali s druge strane je stvarno geografsko središte. U krugu od 300 kilometara možemo smjestiti sve centre moći bivše države od Ljubljane, Zagreba, Sarajeva i Beograda, ali i veći dio Jadranske obale, od Splita pa do Trsta.

„Roland DG kreativni centar jedini je takve vrste na ovim prostorima. Približit će Roland DG proizvode grafičkoj, ali i stomatološkoj zajednici te omogućiti kontinuirani rad na edukacijama novih i već postojećih kupaca”, komentirao je Slobodan Baltić, vlasnik tvrtke Carlos Signs.
„Svoj biznis sam započeo davne 2000. godine u podrumskoj prostoriji od 5m2, kao maloj radionici za izradu reklama i znakova. Nisam ni sanjao da ću doći do ovakvog biznisa kakav je danas. Sticajem okolnosti, posao je polako prelazio u prodaju strojeva koje smo koristili. Nakon izvjesnog vremena postali smo oficijelni partneri Roland DG za BiH, a DGSHAPE za Zapadni Balkan i to se jednostavno više nije moglo zaustaviti. Moj san je bio napraviti jedan ovakav prezentacijski prostor gdje u svakom trenutku možemo pokazati najnovija ostvarenja iz Roland DG. Imali smo jasnu viziju i misiju na početku – biti vodeći regionalni distributer najvećih i najpoznatijih brendova na polju digitalnih tehnologija u grafičkoj industriji s naglaskom na asortiman brenda Roland DG Digital Printing i DGSHAPE-a Roland Company Dental Programa, a završetkom ovog projekta moja se misija približava ostvarenju“, rekao nam je gosp. Baltić.

Koliko dugo implementirate Roland tehnologiju u naše proizvodne pogone i kakva su iskustva?

Naš fokus je BiH. I sami znate da je to malo tržište. Nekada se znam našaliti da nas u BiH ima kao u dva nebodera u Kini. Sam sebi se divim da gotovo svake godine uspijemo plasirati nove modele printera iz Roland DG. Konkurencija je velika, a tržište malo. Kada smo počinjali strojevi su imali puno veću cijenu i nije svako mogao da krene u posao digitalne štampe. Danas je to puno lakše jer postoje određeni modeli iz ROLAND DG kao što su BN2-20 print&cut stroj, BD-8 UV printer i BY-20 DTF printer gdje s malim ulaganjem korisnik može da započne posao i zadovolji zahtjeve tržišta i već za nekoliko godina napravi upgrade s printerima velikih formata. Roland je u međuvremenu predstavio tržištu seriju printera DGEXPRESS koja je upravo namijenjena tržištima manje kupovne moći i uz nižu cijenu tehnologije donosi na tržište i nižu cijenu boje. Tako da je danas puno lakše ući u svijet digitalne štampe. Širina tehnologija koje nudi Roland DG danas omogućuje kreativnim pojedincima pretvaranje mašte u stvarnost. Imali smo više primjera gdje su naši start-up kupci krenuli s malim printerima, a danas su ozbiljne regionalne digitalne štamparije.

Koliko će vam novi Roland DG kreativni centar olakšati rad i komunikaciju s kupcima?

Sad je lakše ostvariti komunikaciju jer posjedujemo gotovo sve najnovije modele strojeva iz Roland DG asortimana. Potencijalni kupci sad imaju priliku da na licu mjesta testiraju razne vrste materijala na Roland DG strojevima. Isto tako mogu da se educiraju na istima prije kupovine i analiziraju najbolju opremu za svoju štampariju.
Iskoristio bi ujedno priliku da se zahvalim svim našim postojećim korisnicima na posjeti. Oni su otvaranje novog showroom-a učinili ljepšim, a mene sretnijim jer vidjeti sve te ljude za mene je velika satisfakcija da idem dalje i da se još više posvetim unapređenju i podršci prema korisnicima.
Ujedno bih pozvao sve potencijalne kupce da nas posjete i budu naši gosti jer showroom je i namijenjen za prezentacije jedan na jedan jer tad se možemo potpuno posvetiti potencijalnom kupcu i ispuniti sve njegove želje i zahtjeve.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content