PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Region dobio najsavremeniji Roland DG kreativni centar

Entuzijazam i energija pojedinaca često stvaraju dodatnu vrednost zajednici koja se inače ne bi očekivala u nekim sredinama. Upravo ovakva energija bila je potrebna da kreativni centar Roland DG otvori svoja vrata u Prijedoru. Prijedor na prvi pogled nije ni ekonomski ni politički centar, ali je s druge strane pravi geografski centar. U krugu od 300 kilometara možemo smestiti sve centre moći bivše države od Ljubljane, Zagreba, Sarajeva i Beograda, kao i veći deo jadranske obale, od Splita do Trsta.

„Roland DGKreativni centar jedini je te vrste u ovom regionu. To će približiti Roland DG proizvode grafičkoj zajednici, ali i stomatološkoj zajednici i omogućiti kontinuiran rad na edukaciji novih i postojećih kupaca“, prokomentarisao je Slobodan Baltić, vlasnik kompanije Carlos Signs.

„Posao sam započeo još 2000. godine u podrumskoj prostoriji od 5m2, kao mala radionica za izradu reklama i znakova. Nisam ni sanjao da ću doći do ovakvog posla kakav je danas. Sticajem okolnosti posao je polako prešao u prodaju mašina koje smo koristili. Nakon nekog vremena postali smo zvanični partneri Roland DG za Bosnu i Hercegovinu i DGSHAPE-a za Zapadni Balkan i to se jednostavno nije moglo zaustaviti. Moj san je bio da napravim ovakav prostor za prezentacije gde možemo u svakom trenutku prikazati najnovija dostignuća Roland DG. Imali smo jasnu viziju i misiju na početku – da budemo vodeći regionalni distributer najvećih i najpoznatijih brendova u oblasti digitalnih tehnologija u grafičkoj industriji sa akcentom na asortiman brenda Roland DG Digital Printing i DGSHAPE of Dental Program Roland Compani, a završetkom ovog projekta moja misija se približava realizaciji“, rekao je g. Baltić.

Koliko dugo implementirate Roland tehnologiju u naše proizvodne pogone i kakva su iskustva

Naš fokus je BiH. I sami znate da je to malo tržište. Ponekad se mogu našaliti da nas u BiH ima koliko u dva nebodera u Kini. Divim se sebi što skoro svake godine uspevamo da plasiramo nove modele štampača kompanije Roland DG. Konkurencija je velika, a tržište malo. Kada smo počeli, mašine su imale mnogo veću cenu i nisu svi mogli da uđu u posao digitalne štampe. Danas je to mnogo lakše jer postoje određeni modeli ROLAND DG, kao što su BN2-20 print&cut mašina, BD-8 UV štampač i BY-20 DTF štampač, gde uz mala ulaganja korisnik može da pokrene posao, zadovolji zahteve tržišta i već za nekoliko godina napravi upgrade s printerima velikih formata.
U međuvremenu, Roland je na tržište uveo DGEXSPRESS seriju štampača, koja je posebno namenjena tržištima sa manjom kupovnom moći i uz nižu cenu tehnologije na tržište donosi i nižu cenu mastila. Tako je danas mnogo lakše ući u svet digitalne štampe. Obim tehnologija koje danas nudi Roland DG omogućava kreativnim pojedincima da svoju maštu pretvore u stvarnost. Imali smo nekoliko primera gde su naši početni kupci počeli sa malim štamparima, a danas su to ozbiljni regionalni digitalni štampači.

Koliko će vam novi Roland DG kreativni centar olakšati rad i komunikaciju sa kupcima?

Sada je lakše komunicirati jer imamo skoro sve najnovije modele mašina iz Roland DG asortimana. Potencijalni kupci sada imaju priliku da testiraju različite vrste materijala na Roland DG mašinama na licu mesta. Takođe mogu da se edukuju o njima pre kupovine i analiziraju najbolju opremu za svoju štampariju.
Takođe bih iskoristio priliku da se zahvalim svim našim postojećim korisnicima na poseti. Ulepšali su otvaranje novog izložbenog prostora, a ja sam bio srećniji, jer mi je videti sve ove ljude velika satisfakcija da nastavim dalje i da se još više posvetim unapređenju i korisničkoj podršci.
Istovremeno, pozivam sve potencijalne kupce da nas posete i budu naši gosti, jer je izložbeni prostor predviđen za prezentacije jedan na jedan, i tada možemo u potpunosti da se posvetimo potencijalnom kupcu i ispunimo sve njegove želje i zahteve.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content