Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Revolucija u car wrapu – CFS predstavio hibridnu PPF/ wrap foliju

Tvrtka CFS bavi se uvozom i distribucijom opreme za dizajn i stiliziranje automobila. U ponudi imaju sve vrste auto folija.
Na ovogodišnjem sajmu Grafima predstavili su svojevrsnu revoluciju kada se radi o folijama za wrap automobila. Riječ je o hibridnoj PPF / wrap foliji.  

Što se vrste materijala tiče, u pitanju je 100% poliuretan, debljine 200 mikrona. Poliuretan je nadograđen slojem u boji koji se nalazi između poliuretanskih slojeva. Zašto je ovaj materijal toliko revolucionaran?
Kako nam je rekao gosp. Đorđe Stanković, direktor tvrtke CFS, treba istaknuti da su i do sada postojale opcije standardnih PPF folija u bojama, koje imaju način aplikacije kao i standardan PPF, uz pomoć vode, sapunice, gela i slično.
„Prilikom aplikacije ovakvih materijala dolazilo je do problema pogotovu prilikom aplikacije folija koje su drugačije boje od postojeće boje automobila. Tako da mi se čini da su ove folije prestale da se prodaju prije nego što su i doživjele svoj uspjeh“, rekao nam je gosp. Stanković.  

I zaštita i estetika u jednom proizvodu


Nove folije koje sada promoviraju u okviru “CFS Luxury Line” imaju sistem aplikacije kao standardni wrap, „na suho“, bez tekućine s kanalićima za istiskivanje zraka te  easy apply repozicionirajućim ljepilom kao i najkvalitetnije PVC wrap folije koje se mogu naći na tržištu. To znači, dobije se PPF zaštitna folija, u boji po želji, koja se aplicira lakše od najkvalitetnijih wrap folija.

„Dakle, dobije se najkvalitetnija zaštita vozila i estetika u jednom proizvodu. Ono što dodatno estetski odlikuje poliuretanske folije je izostanak “narančine kore”. Folija je folija idealno glatka i ima visoki sjaj“, istaknuo je gosp. Stanković.

Apliciranje ove folije je vrlo jednostavno. Mogu je raditi wrap majstori uz dodatne tip&tricks napomene. Od alata koristi se kombinacija PPF i wrap rakli (squeegee). Fen se koristi samo u nekim situacijama, za određene dijelove te se najveći dio aplikacije obavlja bez upotrebe fena.

Folija će u prodaji tvrtke CFS biti od 2. mjeseca iduće godine. Seriju će početi s 15 najpopularnijih boja, a s vremenom je planiraju nadopunjavati.  

Što se cijene tiče, gosp. Stanković kaže da je još uvijek nisu točno definirali, ali ono što definitivno zna je da neće biti skuplja od standardnih kvalitetnih prozirnih PPF folija.

Kako izgleda nanošenje ove folije na haubu pogledajte na Print Magazin YouTube kanalu.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content