PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Revolucija u car wrap-u – CFS je predstavio hibridnu PPF/ wrap foliju

Tvrtka CFS bavi se uvozom i distribucijom opreme za dizajn i stajling automobila. U ponudi imaju sve vrste auto folija. Na ovogodišnjem sajmu Grafima predstavili su svojevrsnu revoluciju kada su u pitanju folije za oblepljivanje vozila. U pitanju je  hibridna PPF / wrap folija.

Što se tiče vrste materijala, u pitanju je  100% poliuretan, debljine 200 mikrona. Poliuretan je nadograđen slojem u boji koji se nalazi između poliuretanskih slojeva. Zašto je ovaj materijal toliko revolucionaran?

Kako nam je rekao g. Đorđe Stanković, direktor tvrtke CFS, treba istaći da su i do sada postojale opcije standardnih PPF folija u bojama, koje imaju isti način nanošenja kao i standardne PPF, uz pomoć vode, sapuna, gela i slično.
„Prilikom nanošenja ovakvih materijala bilo je problema, posebno kod nanošenja folija koje su različite boje od postojeće boje automobila. Tako da mi se čini da su ove folije prestale da se prodaju pre nego što su doživele uspeh“, rekao je g. Stanković.

I estetska i zaštitna funkcija

Nove folije koje se sada promovišu u okviru „CFS Luxury Line“ imaju sistem nanošenja kao standardni wrap, „na suvo“, bez tečnosti sa kanalima za istiskivanje vazduha i lako nanošenje repozicionog lepka, kao i najkvalitetniji PVC folije koje se mogu naći na tržištu. To znači da dobijate PPF zaštitnu foliju, u boji po vašem izboru, koja je lakša za nanošenje od najkvalitetnijih wrap folija.

„Dakle, u jednom proizvodu dobijate najkvalitetniju zaštitu i estetiku. Ono što dodatno estetski izdvaja poliuretanske folije je odsustvo „narandžine kore“. Folija je idealno glatka i ima visok sjaj“, rekao je g. Stanković.

Aplikacija ove folije je veoma jednostavna. To mogu da urade wrap majstori uz dodatne savete i napomene. Od alata se koristi kombinacija PPF-a i wrap rakli (squeegee). Fen se koristi samo u nekim situacijama, na određenim delovima, a najveći deo nanošenja se obavlja bez upotrebe fena.

Folija će se naći u prodaji tvrtke CFS u 2. mesecu naredne godine. Serija će početi sa 15 najpopularnijih boja, a vremenom planiraju da je dopune.
Što se tiče cene, g. Stanković kaže da to još uvek nisu tačno definisali, ali ono što definitivno zna je da neće biti skuplja od standardnih kvalitetnih providnih PPF folija.

Kako izgleda nanošenje ove folije na haubu pogledajte na Print Magazin YouTube kanalu.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content