Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Ricoh i Flora zajednički rade na hibridnom printeru širokog formata za EMEA tržište

Krajem, sada već prošle godine, industriju tiska iznenadila je vijest da je Ricoh Europe sklopio partnerstvo s kineskim proizvođačem Flora Digital. Cilj partnerstva je razviti novu ponudu za tisak širokog formata za tržište EMEA. Kako najavljuju, već je u tijeku razvoj prvog zajedničkog hibridnog printera širine do dva metra.
Novi stroj koristit će Ricoh ispisne glave, ColorGate RIP softver i ICC profile. Bit će podržan od strane Ricohove EMEA prodajne i servisne mreže, dajući time Flori vrijedno uporište na europskom tržištu.

“Slušali smo naše klijente. Vodeći se pozitivnim povratnim informacijama i narudžbama za Ricohovu UV flatbed seriju te stalnu potražnju za fleksibilnim UV hibridnim uređajima za sign&graphics aplikacije, željeli smo istražiti kako bi se Ricohova tehnologija mogla kombinirati s Florinom proizvodnom stručnošću kako bismo stvorili svestrana rješenja koja zadovoljava današnje zahtjeve tržišta“, komentirao je Eef de Ridder, potpredsjednik Ricoh Europe grupe za grafičke komunikacije.

Zasad neimenovani Ricoh – Flora stroj podržavat će krute i fleksibilne medije uključujući PVC banere, vinil i krute ploče. Pokretat će ga linearni motor za postizanje preciznosti i brzine.. Sa zajedničkim hibridnim rješenjem Ricoh Europe cilja, između ostalog i na tržište unutarnjeg uređenja te industrijski segment..

Strojevi razvijeni u sklopu partnerstva pridružit će se Ricohovom postojećem portfelju flatbed printera, Pro T7210 i Pro TF6251, kao i onima temeljenim na latex tehnologiji, Pro L5160e i Pro L5130e.

Plan je imati prvi hibridni stroj spreman za Ricoh Europe prodaju u drugom tromjesečju ove godine.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content