PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Ricoh i Flora zajedno rade na hibridnom štampaču širokog formata za tržište EMEA

Krajem prošle godine, štamparsku industriju iznenadila je vest da je Ricoh Europe ušao u partnerstvo sa kineskim proizvođačem Flora Digital. Cilj partnerstva je razvoj nove ponude za štampu širokog formata za tržište EMEA. Kako najavljuju, već je u toku razvoj prvog zajedničkog hibridnog štampača širine do dva metra.

Nova mašina će koristiti Ricoh glave za štampanje, ColorGate RIP softver i ICC profile. Podržaće ga Ricoh-ova prodajna i servisna mreža za EMEA, čime će Flora imati dragoceno uporište na evropskom tržištu.

„Slušali smo naše klijente. Vođeni pozitivnim povratnim informacijama i porudžbinama za Ricoh-ovu UV flatbed seriju i kontinuiranom potražnjom za fleksibilnim UV hibridnim uređajima za aplikacije za sign&graphics industriju, želeli smo da istražimo kako se Ricoh-ova tehnologija može kombinovati sa Florinom proizvodnom ekspertizom kako bismo stvorili raznovrsna rešenja koja zadovoljavaju današnje zahteve tržišta“,  prokomentarisao je Eef de Ridder, potpredsednik Ricoh Europe Graphic Communications Group.

Zasad neimenovana mašina Ricoh – Flora će podržavati krute i fleksibilne medije uključujući PVC banere, vinil i krute ploče. Pokreće ga linearni motor kako bi se postigla preciznost i brzina. Sa zajedničkim hibridnim rešenjem, Ricoh Europe cilja, između ostalog, na tržište unutrašnje dekoracije i industrijski segment.

Mašine razvijene kao deo partnerstva pridružiće se Ricoh-ovom postojećem portfoliju flatbedprintera, Pro T7210 i Pro TF6251, kao i onima zasnovanim na latex tehnologiji, Pro L5160e i Pro L5130e.

Plan je da prva hibridna mašina bude spremna za prodaju Ricoh Europe u drugom kvartalu ove godine.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content