Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Ricoh Pro VC80000 nova razina ink jet tiska iz role

Kraj prošle godine Ricoh je obilježio lansiranjem nove perjanice. Predstavljena je, naime, nova generacija high-speed ink jet rješenja – Ricoh Pro VC80000.
Uz dužinu nešto manju od 10m, Ricoh Pro VC80000 omogućuje dvostrani ispis, što ga čini najmanjim strojem u svojoj klasi. S brzinom od 150 m/min i raznim automatiziranim funkcijama, produktivnost je 50% veća u odnosu na prethodnu generaciju, Pro VC70000. Nova platforma koristi, kako kažu u Ricohu, jedinstvenu obitelj softverskih i hardverskih alata. Oni značajno povećavaju output i istovremeno smanjuju ukupnu cijenu vlasništva (TCO).

Dizajniran je za izradu visokokvalitetne izravne pošte, knjiga u boji, kataloga, časopisa i reklamnih ispisa na premazanim podlogama do 300 g/m². Ovaj CMYK stroj iz role širine 585mm ima nove Ricoh ink jet glave s kontrolom temperature i rezolucijom do 1.200×1.200 dpi-a.

Zahvaljujući Firefly tehnologiji sušenja, koja koristi male grijane valjke za dovođenje stroja na pravu temperaturu, pokretanje je dvostruko brže nego kod konvencionalnog sustava sušenja.

Stroj je opremljen i spektrofotometrom koji prati reprodukciju boja u stvarnom vremenu, eliminirajući potrebu za ručnim ispravcima. Ricoh Pro VC80000 dolazi s funkcijom automatizirane konfiguracije papira koja omogućuje korištenje medija koji nisu pohranjeni u biblioteci medija pritiskom na gumb. Ostale značajke uključuju i SmartStart za automatske pripreme bez operatera. Također je kompatibilan s alatom za workflow upravljanje ProcessDirector

Njemačka tiskara Sattler Media Group, specijalizirana za tržišne komunikacije, provodila je beta testiranje novog stroja. Iznimno ih se dojmila razina automatizacije i jednostavnost korištenja, koji su pomogli promijeniti ulogu ink jet-a u proizvodnom portfelju Grupe.

U Ricohu kažu da će stroj u EMEA regiji komercijalno biti dostupan u prvim mjesecima 2024. godine.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content