PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Ricoh Pro VC80000 novi nivo ink jet štampe iz rolne

Ricoh je obeležio kraj prošle godine lansiranjem novog proizvoda. Naime, predstavljena je nova generacija brzih ink jet rešenja – Ricoh Pro VC80000.

Sa dužinom od nešto manje od 10m, Ricoh Pro VC80000 omogućava dvostrano štampanje, što ga čini najmanjom mašinom u svojoj klasi. Sa brzinom od 150 m/min i raznim automatizovanim funkcijama, produktivnost je 50% veća od prethodne generacije, Pro VC70000. Nova platforma koristi, kako Ricoh kaže, jedinstvenu porodicu softverskih i hardverskih alata. Oni značajno povećavaju proizvodnju uz istovremeno smanjenje ukupnih troškova vlasništva (TCO).

Dizajniran je da proizvodi visokokvalitetnu direktnu poštu, knjige u boji, kataloge, časopise i reklamne štampe na premazanim podlogama do 300 g/m². Ova CMYK mašina iz rolne širine 585mm ima nove Ricoh ink jet glave sa kontrolom temperature i rezolucijom do 1.200×1.200 dpi.

Zahvaljujući Firefly tehnologiji sušenja, koja koristi male zagrejane valjke da bi mašinu dovela do prave temperature, pokretanje je dvostruko brže nego kod konvencionalnog sistema sušenja.

Mašina je takođe opremljena spektrofotometrom koji prati reprodukciju boja u realnom vremenu, eliminišući potrebu za ručnim korekcijama. Ricoh Pro VC80000 dolazi sa funkcijom automatske konfiguracije papira. Ona omogućava da se mediji koji nisu uskladišteni u biblioteci medija koriste pritiskom na dugme. Ostale karakteristike uključuju SmartStart za automatske pripreme bez operatera. Takođe je kompatibilan sa alatom za upravljanje tokovima posla ProcessDirector

Nemačka štamparija Sattler Media Group, specijalizovana za tržišne komunikacije, sprovodila je beta testiranje nove mašine. Bili su izuzetno impresionirani nivoom automatizacije i lakoćom korišćenja, što je pomoglo da se promeni uloga ink jet-a u portfoliju proizvoda Grupe.

Ricoh kaže da će mašina biti komercijalno dostupna u EMEA regionu u prvim mesecima 2024.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content