Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Ricoh Pro Z75 –  B2 ink jet stroj s bojama na bazi vode stiže na tržište  

Dugo očekivan, Ricoh je nedavno i službeno najavio lansiranje svojeg B2 ink jet stroja za tisak iz arka, Pro Z75.

Opisan je kao prvi B2 ink jet tiskarski stroj iz arka s bojama na bazi vode. U Ricohu kažu da će Pro Z75 ubrzati prijelaz s ofsetnog na digitalni tisak zahvaljujući boljoj kvaliteti ispisa, bržoj izmjeni poslova te smanjenom potrebom za operaterima.  

Što se specifikacija tiče, odlikuje ga brzina ispisa do 4500 araka na sat u simplex načinu rada, odnosno 2250 araka na sat u duplex načinu rada. Piezo print glave od nehrđajućeg čelika daju rezoluciju od 1200 dpi pri svim brzinama s bojama (CMYK) na bazi pigmenta. Vlastiti sustav sušenja osigurava visokokvalitetne rezultate spremne za trenutnu završnu obradu. Stroj radi s nepremaznim, ink jet tretiranim i ofset premaznim medijima do 400 g/m². Maksimalna veličina arka je 585x750mm.

Osim toga, stroj uključuje i značajna rješenja vezana uz automatizaciju i intuitivnu upravljačku ploču kako bi se smanjila potreba za intervencijom operatera i poboljšala učinkovitost. Ricohov vlastiti dizajn i napredne, izdržljive ispisne glave dizajnirane su za maksimiziranje radnog vremena i raspoloživosti stroja.

Beta testiranje provodilo se u američkoj tvrtki Heeter Printing koja je koristila Pro Z75 od ljeta 2022. Opisali su ga kao odličan višenamjenski alat.

„Sve manje naklade i sve veća potražnja za komunikacijom temeljenoj na podacima tjeraju pružatelje usluga tiska da prilagode svoje proizvodne strategije. Ovdje Ricoh stupa na scenu i pomaže im iskoristiti najnoviji hardver, softver i podatke. Ricoh Pro Z75 snažan je primjer te predanosti na djelu. Rezultat je nova razina performansi koja omogućuje lakšu, bržu i profitabilniju proizvodnju aplikacija poput izravne pošte, razglednica, marketinških materijala i drugog komercijalnog tiska“, rekao je Eef de Ridder, potpredsjednik, grafičke komunikacije, Ricoh Europe.

Narudžbe za Ricoh Pro Z75 u EMEA regiji kreću od studenog 2023.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content