PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI




Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Ricoh Pro Z75 –  B2 ink jet printer sa bojama na bazi vode stiže na tržište 

Dugo očekivan, Ricoh je nedavno i službeno najavio lansiranje svog B2 ink jet printera za štampu iz tabaka, Pro Z75.
Opisuje se kao prva B2 mašina za ink jet štampu iz tabaka sa bojama na bazi vode. Ricoh kaže da će Pro Z75 ubrzati prelazak sa ofset na digitalnu štampu zahvaljujući boljem kvalitetu štampe, bržoj promeni poslova i smanjenoj potrebi za operaterima.

Što se specifikacija tiče, karakteriše ga brzina štampanja do 4500 listova na sat u simpleks režimu, odnosno 2250 listova na sat u dupleks režimu. Piezo glave za štampanje od nerđajućeg čelika pružaju rezoluciju od 1200 dpi pri svim brzinama sa bojama na bazi pigmenta (CMIK). Sopstveni sistem sušenja obezbeđuje visokokvalitetne rezultate spremne za trenutnu završnu obradu. Mašina radi sa nepremazanim, ink jet tretiranim i ofset premazanim medijima do 400 g/m². Maksimalna veličina lista je 585x750mm.

Pored toga, mašina takođe uključuje značajna rešenja u vezi sa automatizacijom i intuitivnim kontrolnim panelom kako bi se smanjila potreba za intervencijom operatera i poboljšala efikasnost. Ricoh-ov jedinstveni dizajn i napredne, izdržljive glave za štampanje su dizajnirane da maksimiziraju rad i dostupnost mašine.

Beta testiranje je sprovedeno u američkoj kompaniji Heeter Printing, koja koristi Pro Z75 od leta 2022. Opisali su ga kao odličan alat za višestruku namenu.

„Smanjenje tiraža i sve veća potražnja za komunikacijom zasnovanom na podacima primoravaju pružaoce usluga štampanja da prilagode svoje proizvodne strategije. Ovo je mesto gde Ricoh ulazi i pomaže im da iskoriste prednosti najnovijeg hardvera, softvera i podataka. Ricoh Pro Z75 je snažan primer te posvećenosti na delu. Rezultat je novi nivo performansi koji omogućava lakšu, bržu i profitabilniju proizvodnju aplikacija kao što su direktna pošta, razglednice, marketinški materijali i druga komercijalna štampa“, rekao je Eef de Rider, potpredsednik, grafičke komunikacije, Ricoh Europe.

Porudžbine za Ricoh Pro Z75 u regionu EMEA počinju od novembra 2023.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.



Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content