Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Roland DG pokrenuo EMEA virtualni showroom

Roland DG pokrenuo je virtualni showroom za EMEA regiju, koji donosi intenzivno digitalno okruženje  za kupce i distributere u istraživanju proizvoda i usluga.

Novi shoroom sljedeći je korak u digitalizaciji B2B prodajnog puta, trenda kojeg će pandemija koronavirusa dodatno ubrzati. Posjetitelji showrooma moći će pogledati i istražiti prekrasne digitalne prikaze od 360 stupnjeva  Rolandove TrueVIS serije pisača/rezača. U narednim mjesecima u virtualni showroom za pregled će biti dodani i drugi proizvodi uključujući flatbed pisač IU-1000F te LEC2 i LEF uređaji.

U showroomu posjetitelji će moći pogledati animaciju kompletnog proizvodnog procesa, od početka do kraja kao i kliknuti na najvažnije točke koje ilustriraju određene značajke s dodatnim informacijama, animacijom i video zapisima. Roland DG također je razvio rješenje proširene stvarnosti (Augmented Reality) koje korisnicima omogućuje da vide virtualni model kakav bi se pojavio u njihovim radnim prostorima.

Prema studiji tvrtke McKinsey objavljenoj u listopadu, između 70 i 80% donositelja odluka u B2B-u segmentu radije surađuje s dobavljačima putem interakcija na daljinu ili digitalne samoposluge.

Showroom je kreirala tvrtka za digitalnu produkciju Phygital. „Virtualni showroom-ovi češće se mogu naći u automobilskom, maloprodajnom i FMCG sektoru. Pravo je osvježenje vidjeti tvrtku u tradicionalnijem sektoru poput tiska koja je poduzela tako hrabar korak i prodrmala način na koji angažira svoje kupce i trgovce. Očekujemo da će pandemija potaknuti još tvrtki iz ovog segmenta da slijede Rolandov primjer”, kažu u tvrtki Phygital.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content