PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Roland DG pokrenuo EMEA virtualni showroom

Roland DG pokrenuo je virtualni showroom za EMEA regiju, koji donosi intenzivno digitalno okruženje  za kupce i distributere u istraživanju proizvoda i usluga.

Novi shoroom sljedeći je korak u digitalizaciji B2B prodajnog puta, trenda kojeg će pandemija koronavirusa dodatno ubrzati. Posjetitelji showrooma moći će pogledati i istražiti prekrasne digitalne prikaze od 360 stupnjeva  Rolandove TrueVIS serije pisača/rezača. U narednim mjesecima u virtualni showroom za pregled će biti dodani i drugi proizvodi uključujući flatbed pisač IU-1000F te LEC2 i LEF uređaji.

U showroomu posjetitelji će moći pogledati animaciju kompletnog proizvodnog procesa, od početka do kraja kao i kliknuti na najvažnije točke koje ilustriraju određene značajke s dodatnim informacijama, animacijom i video zapisima. Roland DG također je razvio rješenje proširene stvarnosti (Augmented Reality) koje korisnicima omogućuje da vide virtualni model kakav bi se pojavio u njihovim radnim prostorima.

Prema studiji tvrtke McKinsey objavljenoj u listopadu, između 70 i 80% donositelja odluka u B2B-u segmentu radije surađuje s dobavljačima putem interakcija na daljinu ili digitalne samoposluge.

Showroom je kreirala tvrtka za digitalnu produkciju Phygital. „Virtualni showroom-ovi češće se mogu naći u automobilskom, maloprodajnom i FMCG sektoru. Pravo je osvježenje vidjeti tvrtku u tradicionalnijem sektoru poput tiska koja je poduzela tako hrabar korak i prodrmala način na koji angažira svoje kupce i trgovce. Očekujemo da će pandemija potaknuti još tvrtki iz ovog segmenta da slijede Rolandov primjer”, kažu u tvrtki Phygital.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content