Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Roland DG pokrenuo EMEA virtuelni showroom

Roland DG je pokrenuo virtuelni showroom za EMEA region, koji donosi intenzivno digitalno okruženje  za kupce i distributere u istraživanju proizvoda i usluga.

Novi shoroom je sledeći korak u digitalizaciji B2B prodajnog puta, trenda koji će pandemija korona virusa dodatno ubrzati. Posetioci showroom-a će moći da pogledaju i istraže prekrasne digitalne prikaze od 360 stepeni  Roland TrueVIS serije štampača/rezača. Narednih meseci u virtuelni showroom za pregled će biti dodati i drugi proizvodi uključujući flatbed štampač IU-1000F i LEC2 i LEF uređaji.

U showroom-u posetioci će moći da pogledaju animaciju kompletnog proizvodnog procesa, od početka do kraja kao i da kliknu na najvažnije tačke koje ilustruju određene karakteristike sa dodatnim informacijama, animacijom i video zapisima. Roland DG takođe je razvio rešenje proširene stvarnosti (Augmented Reality) koje korisnicima omogućava da vide virtuelni model kakav bi se pojavio u njihovim radnim prostorima.

Prema studiji kompanije McKinsey objavljenoj u novembru, između 70 i 80% donosioca odluka u B2B-u segmentu radije sarađuje sa dobavljačima putem interakcija na daljinu ili digitalne samoposluge.

Showroom je kreirala kompanija za digitalnu produkciju Phygital. „Virtuelni showroom-ovi češće se mogu naći u automobilskom, maloprodajnom i FMCG sektoru. Pravo je osveženje videti kompaniju u tradicionalnijem sektoru poput štampe koja je preduzela hrabar korak i prodrmala način na koji angažuje svoje kupce i trgovce. Očekujemo da će pandemija podstaći još neke kompanije iz ovog segmenta da prate primer kompanije Roland”, kažu u kompaniji Phygital.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content