Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Roland DG pokrenuo EMEA virtuelni showroom

Roland DG je pokrenuo virtuelni showroom za EMEA region, koji donosi intenzivno digitalno okruženje  za kupce i distributere u istraživanju proizvoda i usluga.

Novi shoroom je sledeći korak u digitalizaciji B2B prodajnog puta, trenda koji će pandemija korona virusa dodatno ubrzati. Posetioci showroom-a će moći da pogledaju i istraže prekrasne digitalne prikaze od 360 stepeni  Roland TrueVIS serije štampača/rezača. Narednih meseci u virtuelni showroom za pregled će biti dodati i drugi proizvodi uključujući flatbed štampač IU-1000F i LEC2 i LEF uređaji.

U showroom-u posetioci će moći da pogledaju animaciju kompletnog proizvodnog procesa, od početka do kraja kao i da kliknu na najvažnije tačke koje ilustruju određene karakteristike sa dodatnim informacijama, animacijom i video zapisima. Roland DG takođe je razvio rešenje proširene stvarnosti (Augmented Reality) koje korisnicima omogućava da vide virtuelni model kakav bi se pojavio u njihovim radnim prostorima.

Prema studiji kompanije McKinsey objavljenoj u novembru, između 70 i 80% donosioca odluka u B2B-u segmentu radije sarađuje sa dobavljačima putem interakcija na daljinu ili digitalne samoposluge.

Showroom je kreirala kompanija za digitalnu produkciju Phygital. „Virtuelni showroom-ovi češće se mogu naći u automobilskom, maloprodajnom i FMCG sektoru. Pravo je osveženje videti kompaniju u tradicionalnijem sektoru poput štampe koja je preduzela hrabar korak i prodrmala način na koji angažuje svoje kupce i trgovce. Očekujemo da će pandemija podstaći još neke kompanije iz ovog segmenta da prate primer kompanije Roland”, kažu u kompaniji Phygital.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content