PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Drupa za 4, 3, 2, 1…

Do početka sajma drupa više ne brojimo godine, mesece niti nedelje, brojimo doslovno dane! Posle osam godina, Messe Düsseldorf će od 28. maja do 7. juna biti mesto susreta grafičke industrije iz celog sveta.

S 1.642 izlagača iz 52 zemlje, drupa je najveći svetski sajam za štamparske tehnologije. Očekuje se oko 200.000 poslovnih posetilaca iz više od 180 zemalja na jedanaestodnevnom događaju. Gotovo 75% kupaca sada dolazi iz inostranstva. S tim brojkama, drupa naglašava svoju poziciju kao najvažnije središte za globalnu štamparsku industriju, kaže Sabine Geldermann, direktorka drupe. Drupa će ove godine zauzeti ceo izložbeni centar u Düsseldorfu na više od 140.000 m² neto izložbenog prostora u 18 hala.

Ove godine ključni trendovi i teme biće digitalizacija, održivost i automatizacija proizvodnje. Malo koja druga tema je toliko važna na drupi 2024 i u celoj industriji mašinstva kao održivost, ne samo sa ekološke već i sa ekonomske perspektive, kažu eksperti. Ukupno 30 globalnih igrača i partnera predstaviće najnovije, energetski efikasne tehnologije štampe i proizvodnje na Touchpoint Sustainability.

Štamparska industrija ostaje na putu rasta

Inače, statistika kaže da štamparska industrija ostaje na putu rasta širom sveta. Sektor je ostvario prodaju od preko 837 milijardi evra u prošloj fiskalnoj godini. U studiji nemačkog Udruženja za tehnologiju štampe i papira, VDMA, industrijski analitičari pretpostavljaju da će globalna industrija štampe postići prosečni godišnji rast prilagođen inflaciji od preko 2,1% u narednih pet godina, nakon što je zabeležila rast od 1,1% u proteklih pet godina. Ovaj razvoj, kažu, uglavnom će potaknuti segmenti etiketa i pakovanja.

Kao i drugi sektori industrije, štamparski sektor suočava se s nedostatkom kvalifikovane radne snage. Uz rastuće troškove rada, nedostatak kvalifikovane radne snage ocenjen je kao jedan od najvećih izazova od strane više od 50% kompanija u Nemačkoj. Na drupi će stoga biti brojne inicijative udruženja i univerziteta za promociju karijera u štamparskoj industriji.

drupa 2024 biće otvorena za poslovne posetioce od utorka, 28. maja do petka, 7. juna 2024. Radno vreme je ponedeljak – petak od 10:00 do 18:00h, subota + nedelja od 10:00 do 17:00h.  Jednodnevne ulaznice koštaju 60 EUR, trodnevne 165 EUR, a petodnevne 255 EUR.

Na raspolaganju za upoznavanje sa novitetima na drupi će biti i brojni predstavnici naših regionalnih kompanija, distributera i zastupnika. Javite im se!

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content