PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

DS Smith preuzima srpsku kompaniju za proizvodnju ambalaže Bosis

DS Smith, renomirani proizvođač ambalaže, saopštio da je zaključio ugovor o preuzimanju društva Bosis doo, za proizvodnju ambalaže iz Valjeva. Ovo preuzimanje dopunjuje postojeće regionalne poslovne aktivnosti u vezi ambalaže u istočnoj Evropi i podržaće rast u regionu.

Preuzimanje će biti strukturisano kao sticanje udela i očekuje se da će biti završeno u drugoj polovini poslovne godine. „Primećujemo značajan rast potražnje za održivom ambalažom i zamenom plastike u istočnoj Evropi, posebno u Srbiji, i sa zadovoljstvom objavljujemo naš dogovor o preuzimanju društva Bosis doo. Ova nova investicija će podržati našu srednjoročnu i dugoročnu strategiju kao i ambicije rasta širom DS Smith Istočnog Regiona“, rekao je Miles Roberts, izvršni direktor grupe, DS Smith.

 „Nakon 41 godine uspešnog, odgovornog i održivog poslovanja, tokom kojih je Bosis od male porodične radionice za sito štampu porastao u regionalno prepoznatog učesnika u proizvodnji štampane i kaširane kartonske ambalaže i blister kartona, došao je trenutak za sledeću u nizu transformacija. Sigurni smo da je ovo prava odluka za našu porodicu i Bosis doo, naše zaposlene i njihove porodice, kao i za naše dogodišnje poslovne partnere i našu lokalnu zajednicu. Ostavljamo ih u sigurnim rukama DS Smith grupacije“, kazao je Bogoljub Pantelić, vlasnik i osnivač Bosis doo.

Nakon okončanja preuzimanja društva Bosis doo, ukupne aktivnosti DS Smitha (u vezi ambalažnog poslovanja) u istočnoj Evropi će se sastojati od 29 fabrika, zapošljavajući više od 7.000 ljudi u regionu. Bosis je porodična firma je osnovana 1982. godine i zapošljava 140 radnika koji rade na jednoj lokaciji u Valjevu.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content