PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Eurocop u pošti Slovenije u periodu od šest meseci instalirao dva Ricoh PRO™ VC40000 štampača

Samo šest meseci nakon uspostavljanja nove štamparske proizvodnje u Zagrebu, sa posebno brzim digitalnim štampačem za kontinuiranu štampu u boji, Ricoh Pro VC40000, Pošta Slovenije uložila je u isti takav sistem u Ljubljani.

Kompanija u slovenačkom državnom vlasništvu odabrala je Ricoh tehnologiju, u kombinaciji sa softverom i doradnim rešenjima. Na hrvatsko tržište su želeli da dovedu svoju stručnost u transakcionoj i varijabilnoj štampi.

Međutim, tada su im iz kompanije Eurocop, regionalnog partnera kompanije Ricoh, ukazali na zanimljivu mogućnost. Naime, kvalitet koji mogu da postignu i raspon dostupnih medija su idealni i za štampu knjiga i brošura. U Pošti Slovenije odlučili su da iskoriste priliku i zakorače i u taj segment. Kombinacija isplativog kvaliteta, produktivnosti i fleksibilnosti medija koju ima Pro VC40000 bila je presudna za ovakvu odluku.

Uspešna instalacija prvog celovitog end-to-end sistema bila je ključna za donošenje odluke o novoj investiciji. Odlučili su, naime, da identično rešenje zameni sedam godinu staru liniju za kontinuiranu štampu u Ljubljani. Investicija ima za cilj da najpre podigne proizvodnju transakcione i varijabilne štampe, a nakon toga i da pomogne Pošti Slovenije da uspostavi poslovanje u štampi knjiga i brošura na svojoj matičnoj teritoriji.

 „Instalacija u Zagrebu prošla je toliko dobro i dala tako pozitivne rezultate da smo to želeli da ponovimo i u Ljubljani“, kaže g. Vili Hribernik, direktor Pošte Slovenije.  

I Ricoh i Eurocop ponosni su što su pomogli Pošti Slovenije da preduzme tako hrabar korak u ovim izazovnim vremenima. Kažu da će nastaviti da je podržavaju kako bi iskoristila do maksimuma mogućnosti koje sada ima.

Gumb-za-e-newsletter-2

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content